Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam planuje kupić traktor do 40tys. Padło na Massey-a Ferguson-a. Moc od 80 do 105km. I tu moje pytanie czy wybrać model 3070(4 cylindry trochę moim zdaniem wyżyłowane) czy 3080 (6 cylindrów) jakie wychodzą różnice w spalaniu ?? Prawdopodobnie będzie pracował z turem. Około 20ha ziemi (plug 4 skiby,talerzówka,agregat 3.6). Ziemia 2-3 klasa, miejscami trochę ciężka do uprawy :) Miałem trochę styczności z tymi traktorami(miałem przyjemność jeździć :) Jaka skrzynie wybrać ?? 16?? 32 ??

Mam na oku jeden egzemplarz :D

http://olx.pl/oferta/massey-ferguson-3080-CID757-ID8gLPD.html#918b46df4c

Cena trochę zachęca, tylko brak opon :P do tura jest łyżko krokodyl ;p tur 3 sekcje. Mam zamiar w sobotę jechać obejrzeć :P cena około 34 do wzięcia :D

A i ostatnie pytanie jakie są najsłabsze punkty tych traktorów( zęby można było sprawdzić ) Wiadomo do silnika i skrzyni nie zajrzymy : )

t

Jestem z okolic Kielc :D jeżeli ktoś ma w promieniu 200km coś fajnego do sprzedania to Chętnie obejrzę :D

Z góry dziękuje z odpowiedzi :)

Pozdro : D

Edytowane przez KIbul
Opublikowano

jak chodzil z turem to juz bedzie zmeczony skrzynia sprzeglo pompa, najlepsza skrzynia to dynashift jak jest sprawna, jak bedziesz ogladal mf to zobacz czy wszystkie zeczy el , sa sprawne ,napedy blokada podnosnik walek biegi czy nie wyskakuja silnk perkins to jest najmniejszy problem w tych ciagnikach szukaj cos z seri 3085 , 3095 ale pamietaj to tylko mf wiec zawsze cos moze byc niesprawne lub instalacja el raz dziala raz nie ogulnie ten z linku to cos bardzo tani wiec uwazaj bo moze niebyc na 100 procet sprawny zebys sie nie naciol bo naprawy nie sa TANIE pozd

Opublikowano

Za tani. ja za swojego 3095 dałem 38 tys z rocznika 92 i tura nie widział. Chodzi u mnie 6 lat bez większych awarii. Sam tur z 8 tys więc ciągnik za 26 tys to szrot może być. Bądź ostrożny.

Opublikowano

No to według Ciebie to co powinienem kupic za ciągnik ?? wcześniej miałem zetora 7245 i zetory i ursusy odpadaj... Jak możesz to doradź :D Bede wdzięczny :D

Opublikowano

MF-y to "trudne" ciągniki. Sam nie wiem. Może jakiś starszy fendt? Ino że kasa duża a tu stary lyr. Żony kuzyn ma mleczne krowy więc i kasę i kupił dwa fendty z 87 i 86 roku i jeden miał tura i chwali a sąsiad ma mleczne krowy i kupił w zeszłym tygodniu od Korbanka nowego MF-a 260 km na kredyt bo ma też nowe zetory (jeden z tego roku 140 km) ale mu te zetory bokiem wychodzą już Szajs ponoć. Fajny Fendt bez elektroniki to dobry wybór. Albo JD jakiegoś poszukaj. Komputery i elektronika są dobre w młodych rocznikach.

Opublikowano

No to według Ciebie to co powinienem kupic za ciągnik ?? wcześniej miałem zetora 7245 i zetory i ursusy odpadaj... Jak możesz to doradź :D Bede wdzięczny :D

Masz kupić ,,dobry'' ciagnik żeby nie był zajechany na smierć

Opublikowano

Jesli potrzebujesz porady to ja moge doradzić ci taki sprzet http://olx.pl/oferta/deutz-fahr-dx-4-50-4x4-82km-oryginal-ladny-CID757-ID8gfpx.html#cec8addc8f;promoted

http://olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-renault-110-14-CID757-ID6Qki9.html#91a05e5d06  wszystkie bez elektroniki i naprawde dobre ciagniki :)

Handlarzyna  widać od razu..

Chłopie jak nie masz pojęcia o Mf-ie to sie w to nie pchaj bo będziesz płakał. Za dobry ciągnik trzeba zapłacić....

A kolega jasnowidz czy co??

Opublikowano

Oglądałem tego Mf 3070 dzisiaj ;p ciągnik od rolnika. Pracował na prawie 60ha ;p trochę wyszarpnięty zębem czasu :D Ale mam @ egzemplarze które oglądałem i mnie ciekawią :D jeden od Handlarza :D trochę odmalowana maska i błotniki ale traktor nie zniszczony wszystko chodzi bardzo ładnie :D 36 tys do wzięcia :D

http://olx.pl/oferta/renault-103-14-CID757-ID73uJW.html#b252e65937

2 renówka to ciągnik który jest 4 lata w kraju i pracował tylko przy odśnieżaniu :P Do lekkich poprawek, po pierwsze kabina :D ale negocjacji sa bliskie 28 tys złotych bez pługa do odśnieżaniu :D

http://olx.pl/oferta/renault-103-14-CID757-ID8dsB1.html#7b7ea5ab81

I teraz nie wiem co mysles :D różnica 8 tys prawie :D :

Opublikowano

Według mnie to renówka ma się nijak do mf pod względem komfortu i wyglądu (przypomina mi mtz-a taka kabina wysoka) ale każdy lubi inne a inny chwali swoje. Renią nie jeździłem ale zaglądałem do środka to tak trochę zacofana względem ferdka, osobiście chyba bym nie wybrał reni

Opublikowano

od niedawna jestem posiadaczem massey ferguson 3095 dynashift moim osobistym zdaniem uwazam ze to jest pożadny ciagnik nie ukrywam ze miałem z nim troche problemów na poczatku troszke z elektronika nie kosztowało mnhnie to ani złotówki po prostu przeczysciłem dwa czujniki i po problemie u mnie na okolicy takich mf jest chyba 10 sztuk i uzytkownicy nie maja z nimi wiekszych problemow ale zauwaz fakt dostenosci czesci do nich jak wejedzie na serwis allegro i wpiszesz massey ferguson 3080 ile wyswietli sie stron z czesciami do nich prwaie jest wszystko a co do renówek na sasiedniej wsi mieli renówke 150km i cos zepsuło sie wskrzyni do niemogli tego dostac dopiero przez serwis claasa zamawiałi ato nie było tani interes takze mf to bedzie nalepsze rozwiazanie moj 6 cylindrowy silnik i nie ali tak wiele

Opublikowano

ja mialen 3069. spalania bardzo niskie i kultura pracy calkiem niezla. Niestety elektryka i skrzynia daly mi tak do wiwatu ze dziekowalem Bogu , że sie udalo sprzedac. Teraz mam dwie sztuki z serii 61 i jestem zadowolony chociaz tez co jakis czas cos wyskakuje. Na 20 ha bierz 4 cylindry. Zhrabniejszy do tura, zawsze troszke nizsze spalanie zwlaszcza w ladowaczu. Ni i pociagnie każdą Twoja maszynę bez problemu.