Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm... trudno powiedzieć, bo jeszcze nigdzie sie nie spotkałem aby 7211 ciągnął 3 obrotową :-. Na tą moc (60 KM) to powinnien dać rade, ale czy nie będzie wznosić przodu jak pług będzie w górze. Z 3 obrotową to bez problemu radzi sobie model 5340 (z napędem 4x4 moc 60 KM), bo mój znajomy z sąsiedniej wsi ma taki zestawik ;).

Opublikowano

jak motor sprawny pompa itp dokup zestaw dodatkowych obciazników na przód to jest 10sztuj:D i dajesz z tym pługiem śmiało:D a i zdały by się radialki + siłowa pozdro:D tylko nie kupuj czegoś ala konny.. hehe Tylko coś na wzór nowych łaniejsze są i fajniejsze :D

Opublikowano

No i śmiało kupuj obrotowe 3x40 w orce napewno będzie szedł chyba że fura siesypie..:D to wtedy bedzie miał kłopoty jeśli już to moze mieć tylko problemy przy podnioszeniu to znaczy fruwajacy przód kup obciązniki około 700zł taka przyjemność i masz problem z głowy + dotego przegląd siłownika wspomagającego i styka lecisz jak trzeba:D

Opublikowano

piort6340, u mnie jest od 3 do 5 klasy. Mam jedną działkę niedrenowaną (4,5ha) i jedną działkę z przewagą murszu (wiadomo jak to jest na murszach). Ja mam Ursusa 4514 (66KM) i agreguje go z pługiem Unia TUR 4x35. Zestaw chodzi bardzo dobrze, ale zawdzięczam to ażurowym okładnicom (mniejsze tarcie). Tylko na tej glebie niedrenowanej i na murszach widać jak Ursus puszcza lekki czarny dymek ;). poza tym jest ok (czasami zdarzyło mi się orać w deszczu i nie było problemu).

Opublikowano

moim zdaniem nie da rady. sasiad oral obrotowka 3x40 7745 i mial ciezko, chyba ze znajdziesz jakas waziutka obrotowke 3x35 ale i tak chyba najlepiej kupic zagonowy 4x30

Opublikowano
Kostek, a jaki to był obrotowy- 3x35, 3x40, 3x45?

Jak pojade teraz do wujka to porobie fotek i naperno wstawie na agrofoto a przodu mu mogło nie unosić ponieważ jest lekkiej konstrókcji

Opublikowano

O, widze że menos potwierdził fotkami, że 7211 pociągnie 3 obrotową :). Jeśli chodzi o pługi Sukov, to one są stworzone dla lekkich ciągników (ostatnio czytałem o nich w Farmerze). Nie znam sie za bardzo na j. czekim, ale tam na końcu w tabeli jest ich waga i 3 obrotowa waży trochę ponad 660kg. Dla porównania, moja Unia Tur (zagonowy) 4x35 waży ponad 700kg. Trochę róźnicy jest.

Opublikowano

Już nieraz widziałem jak 7211 targał trójke obrotową, a więc jest to możliwe ;). Ale tak jak coolman mówi raczej są to lekkie obrotówki, cięższą też pociągnie ale szkoda ciągnika - lepiej zapiąć zagonowy  ;D

Opublikowano

Większość firm ma w swojej ofercie lekkie pługi, które można agregować z mniejszymi ciągnikami, więc i do takiego Zetora 7211 można coś znaleźć. Ja też myślałem nad tym, aby zakupić 3 obrotową do mojego Ursusa 4514, ale wiadomo jakie są podnośniki w tych Ursusach (trochę słabe :-).