Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, massei8 napisał:

Powiat kępiński no chłopaki nie chcieli na matmie się uczyć i źle przeliczyli myśleli że to 4,5t a tu niespodzianka kabaret był tam lepszy jak w tv

Poważnie nie wiedzieli czy 45 dt czy 45t?

Ale ta baza to pole uprawne czy jakiś plac handlowy, jaka powierzchnia?

Opublikowano

Najlepszy prowadzący przetarg jak dobili pierwsza działkę do 5 ton "Panowie ten czynsz naprawdę trzeba będzie płacić"😂 i na koniec rolnik z okolicy ok 250 własnej wstał i do prowadzącego " jak panu tak dobrze ta licytacja idzie to i moje Pan odda w dzierżawę "😂 

Opublikowano
12 minut temu, darek154 napisał:

Zboża, kukurydza, rzepak i buraki.

No to czynsz przy 5t to minimum 4000zł, czyli na zbożu kuku  i rapsie trzeba dużo dołożyć. Buraki to nie wiem.

I jaki tu sens? Przecież i tak tego okazyjnie nie kupią.

To już lepiej poszukać coś nawet i 30km od bazy jak tacy narwani na ziemię

Opublikowano

No jak dają po 5 to zboża dzierżawy i uprawiaja zboze czy rzepak to są Janusze  rolnictwa to już nawet nie zasługują by ich nazywać odważnymi co z to głupota w czystej postaci co innego warzywa wtedy to zmienia postać rzeczy....

Opublikowano

@Agrest najlepszy gość co wylicytowal tą pierwszą działkę w roku przetragu miał 68 lat umowa na 10 lat syna niema córka na prawie w warszawie reszta to młodzi ludzie no jeden starszy Ale 2 synów ma opłacalności niema liczą na prawo pierwokupu po 10 latach Ale moim zdaniem to chybione zamiary

Opublikowano
29 minut temu, michalcium napisał:

Najlepszy prowadzący przetarg jak dobili pierwsza działkę do 5 ton "Panowie ten czynsz naprawdę trzeba będzie płacić"😂 i na koniec rolnik z okolicy ok 250 własnej wstał i do prowadzącego " jak panu tak dobrze ta licytacja idzie to i moje Pan odda w dzierżawę "😂 

To pamiętam 😄

Opublikowano
3 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Czemu wy naiwni ten czynsz nigdy nie wpłynie ci ludzie nie są idiotami jak wam się zdaje i mogą wiele 

Wpłynie wpłynie. Umorzenie jest z de minimis a jej limit obecnie wynosi 20 tys. e na 3 lata. Tak że szybko limit wyczerpią o ile ktoś im umorzy.

Opublikowano
2 godziny temu, michalcium napisał:

Te czasy narazie minęły 

cha cha W pewnej gminie była działka która należała do gminy Gmina organizuje przetarg podchodzi trzech gości w tym jeden który dzierżawił wcześniej i podbija cene w kosmos pozostali w krzyk że ów dzierżawca nie płacił wcześniej czynszu za poprzedni okres i ma zadłużenie na to komisja  że sprawa nie dotyczy ewentualnych długów tylko przetargu na dzierzawe a w warunkach przetargu nie ma nic o dłużnikach Ot życie 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

To podnieśli limit ? Było 15000€

zdaje się że od marca 2019 obowiązuje 20 tys. E

Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

cha cha W pewnej gminie była działka która należała do gminy Gmina organizuje przetarg podchodzi trzech gości w tym jeden który dzierżawił wcześniej i podbija cene w kosmos pozostali w krzyk że ów dzierżawca nie płacił wcześniej czynszu za poprzedni okres i ma zadłużenie na to komisja  że sprawa nie dotyczy ewentualnych długów tylko przetargu na dzierzawe a w warunkach przetargu nie ma nic o dłużnikach Ot życie 

O gminnych przetargach akurat rozmowa rozmawiana nie jest 

A pozatym umorzenie tylko z protokołem strat akurat w tym roku wiem że mieli powpisywane 0% strat gradu nie było nie wymarzlo więc z umorzenia nici jedynie płatność mogą się dogadać na później Ale hajs ma się zgadzać 

Opublikowano

Gdzieś była w necie lista umorzonej kasy. Już nie pamiętam czy to w GUS czy jakieś inne, może to były jakieś dane o budżecie państwowym, nie pamiętam, ale mniejsza o to, w każdym bądź razie, było podane że wpływy z dzierżaw ANR powinny wynieść X, a wpłynęło Y, z czego Z jest umorzone a W jest w windykacji.

I faktycznie sporo tych umorzeń było. Na pewno Z wynosiło co najmniej 50% kwoty X. I chyba to już było za pisu, może za 2016 rok - 2017.

Może wtedy jeszcze nie wyczyścili ANRu z układów, a może nadal ANR jest nie wyczyszczony i kolesiostwo w najlepsze tam kwitnie.

Więc nikt nie powiedział że jest kolorowo, bo na pewno jakieś wałki tam lecą. Ale miejmy nadzieję że kaczor będzie szukał kasy na socjal i ukróci to umarzanie idiotycznie wysokich czynszów i dla kumpli i dla debili którzy z motyką na słonce.

Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

Jak może podbijać ten kto wcześniej dzierżawil?? Wgl po co przetarg skoro ten co dzierzawil dalej chce ją obrabiac??

Ja 2 rok z rzędu pisze pismo i umorzona część szalonego czynszu 😂

Opublikowano (edytowane)

EDIT:

O proszę bardzo, chwila moment i wszystko jest

,,Kwota należności objęta wszystkimi złożonymi do OT KOWR wnioskami wynosiła ogółem 214,7 mln zł, w tym 111,5 mln zł (52% kwoty ogółem) dotyczyło wniosków o umorzenie/ obniżenie czynszu dzierżawnego.,,

chodziło o sprawozdanie działalności KOWR i jednak nie umorzono 52 % tylko na tyle złożono wnioski aby umorzyć. Ale i tak sporo umorzyli.

str. 45.

http://bip.kowr.gov.pl/uploads/pliki/BDG/2019.05.15_SPRAWOZDANIE_KOWR_2018_z_podpisem_DG_i_z_okladka.pdf

Ciekawe czy to ukrócą, kaczor się dowie że kasę rozdają na prawo i lewo dla kolesi i wariatów co ceny wywindowali. To nie będą mieli wysokich czynszów nabitych.

Ale z drugiej str. państwo ma nabite wysokie czynsze ale co z tego jak umarza???

a jednak w 2017 już nie wiele umorzyli:

,,umorzono 172 tys. zł. z 1 444 808 tys. zł, ,,

51 str.

http://bip.kowr.gov.pl/uploads/pliki/BDG/SPRAWOZDANIE KOWR 2017 OSTATECZNE z podpisem DG.pdf

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Byłem z wnioskiem o kupno ziemi fajna babka akurat była z kowr to z nią pogadałem o dzierzawach to mówi że zwykle te stawki kosmiczne są problemowe ale umorzenie jest dużo trudniejsze niż było kilka lat wcześniej i 5 ton to wytrzymują 2 lata i oddają najczęściej kasy przepada Ale głowy studzi