Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dziw sie jak ktoś jest na Krusie musi mieć ziemie na siebie 

Opublikowano
2 godziny temu, miwigos napisał:

Nie dziw sie jak ktoś jest na Krusie musi mieć ziemie na siebie 

NIe musi.Wystarczy że członek rodziny ma.My osobiście nie musimy mieć na siebie ziemi żęby byc w KRUSIE

Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Niedaleko mnie przy mieści powiatowym 6 klasa gdzie żyto nie chciało rosnąć  3,5ha poszło za 2.5mln. Wiec właściciel szczesliwy. 

Pytanie jak długo będzie szczęsliwy, ilu już było takich szczęśliwców co jedynie nieco poprawili jakość swojego życia i zaraz pieniądze się skończyły i nadal trzeba żyć po staremu. Jedyny plus, że może ktoś tam postawił sobie ładny dom bez kredytu, wyszykowal ogród, kupił samochód i tyle, nadal trzeba tyrać do emerytury. 

Opublikowano
12 minut temu, KlimekPL napisał:

Pytanie jak długo będzie szczęsliwy, ilu już było takich szczęśliwców co jedynie nieco poprawili jakość swojego życia i zaraz pieniądze się skończyły i nadal trzeba żyć po staremu. Jedyny plus, że może ktoś tam postawił sobie ładny dom bez kredytu, wyszykowal ogród, kupił samochód i tyle, nadal trzeba tyrać do emerytury. 

Zależy. Jak ktoś ma łeb na karku to juz te 2.5mln moze ładnie zainwestować i bedzie pracować na niego. 

Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Zależy. Jak ktoś ma łeb na karku to juz te 2.5mln moze ładnie zainwestować i bedzie pracować na niego. 

Mało kto tak potrafi, do tego trzeba miec odpowiednią mentalnosc

Opublikowano

Dokładnie ,tak jest u mnie  na wsi tak było około 2000 roku, ludzie sprzedawali pola na działki po 5 ,10 PLN za metr.Myśleli że złapali Boga  za nogi .Domy ocieplili, sajdingiem obłożyli, poloneza atu kupowali, wesela dzieciom wyprawili. Minęło 20 lat i dalej ta sama bida .Tylko że działki u mnie na wsi teraz 150 ,250 pln. 

• Like 1
Opublikowano

Ja bym kupował ziemi ile by się dało. Oczywiście, nie za całą kwotę. Na pewno żył bym tak jak żyję nic na hura. Moim regionie też działki drogie, nawet po 20 000 ar ale cóż z tego. Zobaczymy jaki będzie następny rok w budownictwie jednorodzinnym.

Opublikowano
11 minut temu, przemek28_28 napisał:

@rollo29 co to za wieś ze działki 10a po 250000?

To chyba gdzieś blisko dużych miast

ELW 4 KM od granicy Łodzi, każdy kto ma oszczędności spiepsza na obrzeża tego zdechłego miasta, centrum Łodzi to plenery do filmów wojennych.Przyjedź zobacz jak wygląda miasto po 30latach rządów SLD PO.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, rollo29 napisał:

ELW 4 KM od granicy Łodzi, każdy kto ma oszczędności spiepsza na obrzeża tego zdechłego miasta, centrum Łodzi to plenery do filmów wojennych.Przyjedź zobacz jak wygląda miasto po 30latach rządów SLD PO.

Byłem w pazdzierniku. Miasto jest straszne, chyba najbrzydsze z większych miast przez które przejeżdżałem. Nie jechałem przez wszystkie ale Łódź jest naprawdę straszna. 

14 minut temu, Leszy napisał:

Chyba jak będą wyglądać przeciętne miasta po przejściu polskiego ładu.

No nie, bo jak coś zostało w ostatnich 5 latach wyremontowane to za 20’lat bedzie lepiej wygladac niż coś co od 30 nie zostało wyremontowane w żaden sposób. 

Edytowane przez przemek28_28
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, hardkor113 napisał:

NIe musi.Wystarczy że członek rodziny ma.My osobiście nie musimy mieć na siebie ziemi żęby byc w KRUSIE

jest mąż i żona więc ktoś musi mieć ziemie na siebie żeby byli oboje na krusie ,raczej nie moga wydzierżawić , 

Opublikowano
12 godzin temu, KlimekPL napisał:

Oczywiście w zakup ziemi :D  Sam przyznaję, że nie mam lepszego pomysłu aby zainwestować i żyć z odsetek, to chociaż miałbym własną ziemię na której mógłbym pracować.

żebyś mógł kupić to ktoś musi sprzedać. w okolicy sa tacy biznesmani co właśnie kupują ziemie i nie pracują na niej, a przez takich ceny poszybowały do góry o 100% w kilka lat

12 godzin temu, maciej napisał:

w co byście weszli za 2,5 mln lekko zarobione/wygrane ?

Mam pomysł. Jest nisza na rynku. w jednej dziedzinie co wiem w polsce nie ma producenta i trzeba towar ściagac z zagranicy i nie z chin a z niemiec. 2,5 bańki spokojne na tak mały zakładzik wystarczyłoby

Opublikowano

zaraz wszyscy będą krytykować a jeden "ukradnie go" i zrobi to co pisałem

Wytwórnia pasz ekologicznych. To jest nisza bo w Polsce takiej nie ma hodowcy kupują niemieckie, a ekologia to temat rozwojowy

Opublikowano

Powodzenia , ja umywam ręce, nie masz pojecia ile to problemów 10 razy więcej jak w rolnictwie, nie znam nikogo w promieniu 30 km co by był w ekologi i długo nie będzie

Opublikowano
14 godzin temu, Mati17 napisał:

Ale ja też jestem rolnikiem i mam swoją ziemię więc chyba na swoją emeryturę też pracuję? 

i na paru innych ludków których ziemię uprawiasz ;)
Ja dałem sobie z tym na luz - chce ktoś mieć krus, niech sam robi albo kto inny bierze. Tych co biorą jest wielu - po 5-10 latach (bo to głównie krowiarze biorą) to się zastanawiają czy dalej prowadzić czy dać sobie na luz bo zdrowie nie te (kolega, ponad 60ha własnego i ciągle rozwój i ciągle każdą działkę brał i ostatnio że zdrowie nie te ;)  ;) W sensie zostać przy tym co mają na własność.

PS: jakby kto pytał to ja krusu nie płacę, może i dobrze.