Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.10.2019 o 10:09, warchest napisał:

to dobry biznes za 10 arow rocznie 6000 tys by wychodzilo ? to lepiej niz siac itd , tylko niestety u mnie nie stawiaja takich rzeczy a szkoda 

U kolegi na polu stoi maszt od pomiaru wiatru. Płacili 10 tys rocznie przez jakies 8 lat.  Teraz maszt stoi dalej, rozebrac nie moze a jakies 3 lata nie płacą nic. Wiec to różnie z tym bywa

Opublikowano

Jak bez to kiepskawo, chociaż zależy od okolicy

Mam dogadane 26ha w 4 kawałkach wszystko blisko gospodarstwa za 30 tyś rocznie-wszystko po mojej stronie tylko podatek płaci właściciel, na niecałe 4 ha wchodzę wiosną-jest zaorane, robiłem tam usługę to za to mam do końca września dać 5tyś.Umowa bedzie sporządzona jak wejdę na resztę po żniwach, w tym roku już mam wszystko zgłosić do dopłat i za część której nie uprawiam oddaje tylko podstawowe, reszta dla mnie

• Like 1
Opublikowano

Co do masztów to mają zapisane w umowie że w razie wu płacą karę1/90 tego co w umowie i przelicz sobie ile to jest i wiedz o tym że wcale im się nie opłaca płacić bo taniej jest opłacić karę...

Opublikowano

To kiedy Ty na ten etat pójdziesz?

To już prawie 90ha i pełne obory do obróbki😁

Opublikowano

@soltys48 to u Ciebie tak można bez problemu dzierżawę dostać ? Brak chętnych ?

20 minut temu, darekspire90 napisał:

Mam do wzięcia 3.4 ha za 4 tys. Jeden kawałek 2.66 i dwa po niecałe pół ha. Ziemia 2/3 piasku tam nie ma. Pola w kiepskiej kulturze. Sporo prawda?

Zależy czy jest głód ziemi ,jak z dojazdem do pól ,czy równe pola i na ile lat dzierżawa.

Opublikowano

pójdę, pójde.....

Ornego mniej niż Napisałeś będzie a z łąkami kapkę wiecej

I tak tyle obrabiałem wiec nic roboty nie przybędzie , obory trochu opustoszyłem

Przed chwilą, dsbh napisał:

@soltys48 to u Ciebie tak można bez problemu dzierżawę dostać ? Brak chętnych ?

chętnych w pip ale po mojej stronie jest ten plus,ze tym od których biorę w dzierżawę wzceśniej świadczyłem usługi i niejednokrotnie czekałem za zapłatą , ponadto w większości to znajomi lub bliższa lub dalsza rodzina

Opublikowano

Pole nie jest tragiczne gorsze muszę zbierać... Dzierżawy właściciela lub do oddania właścicielowi.. co by w pierwszym roku dać na takim polu? qq raczej musiał bym wapna do walić teraz pod orke i z połowę na skibę..

Opublikowano

darekspire90 napisał:

Pole nie jest tragiczne gorsze muszę zbierać... Dzierżawy właściciela lub do oddania właścicielowi.. co by w pierwszym roku dać na takim polu? qq raczej musiał bym wapna do walić teraz pod orke i z połowę na skibę.. Co to znaczy dzierżawy właściciela lub do oddania właścicielowi? Jeśli chodzi Ci o dopłaty a nie dzierżawy, to 4 tys plus dopłaty to ja bym się tylko uśmiechnął, i podziękował.

Co to znaczy dzierżawy właściciela lub do oddania właścicielowi? Jeśli chodzi Ci o dopłaty a nie dzierżawy, to 4 tys plus dopłaty to ja bym się tylko uśmiechnął, i podziękował.

Opublikowano

Gdzie i czy sprawdzano uczestników pod kątem żółtych papierów?

Jaki obszar?

Opublikowano

Ogólnie chyba nie uwierzę, bo to jest min. 36tys zł .

A ja mam propozycję 3,83ha za 290000, z budynkami😂

Opublikowano

Tam i koło 5 ton się kręciło bo akurat poprzedni właściciel mówił kto ile dał. Wszystko już w dzierżawę poszło czyli 150ha, kurniki i jeszcze jeden plac z garażami. Tradycyjnie poszło w ręce 4 gospodarzy powyżej 100 ha co mają.