Płodozmian zbożowy V klasa
-
Podobna zawartość
-
Przez Damianursus30
Witam Wszystkich, wczoraj stałem się posiadaczem siewnika zbożowego S043 Poznaniak -2,7m
Siewnik jest na docisku sprężynowym i właśnie mam problem ponieważ nie ma on żadnej tabeli wysiewu ani tabliczki znamionowej.Nawet nie mam pojęcia ile może mieć lat
Jeśli ktoś podpowiedziałby mi jaki to jest model i z jakich jest lat produkcji to byłbym wdzięczny.
Bo chyba każdy z modeli ma inną tabele wysiewu
Z góry dziękuje,
zdjęcie w załączniku
-
Przez same110
Witam
Ostatnio natrafiłem na takowy rodzaj przystawki do zbioru zbóż
Co sądzicie o tej przystawce
Wg mnie ma jedna wadę -zostawia rzysko na dużej wysokości
-
Przez rolnik_zary
Poszukuje może ma ktoś taka część. numer katalogowy 5110/40-020/0
Proszę o kontakt. 603 - 127 - 697 603 - sto dwadzieścia siedem - 697
-
Przez koval103
Witam !
Jako że nie znalazłem owego tematu na forum, postanowiłem założyć nowy.
Chodzi mi głównie o płodozmian przy produkcji mlecznej.
Chciałbym poradzić się was, jak ułożyć następstwo po sobie roślin tak aby unikać monokultury zbóż? , jakie gatunki traw wybierać? .itp
Gleby mam głównie 4a,4b lekkie/średnie, odczyn kwaśny ( dopiero nad tym zacząłem pracować w tym roku)
Powierzchnia ok.20 ha, 4 ha kukurydzy, a reszta pół na pół, zbóż i użytków zielonych. (ilość paszy wystarczjąca)
Płodozmian chciałem głównie oprzeć o trawy: jednoroczne, dwuletnie (ewentualnie wieloletnie),możliwie też poplony, zboża:pszenica,owies,pszenżyto(albo jęczmień ale to dopiero jak podreperuje Ph), i kukurydze (pola wokół domu).
Prosił bym was o to żebyście napisali jaki płodozmian stosujecie u Siebie i doradzili mi w ułożeniu mojego.
Z góry dziękuje za pomoc !
-

Rekomendowane odpowiedzi
Operator kombajnu
SY Fregat