-
Podobna zawartość
-
Przez andrz17xd
Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?
-
Przez POLAKPl
Witam, potrzebuję instrukcji napraw claas ares 816 po polsku. Czy może ktoś tako posiada?
-
Przez Hubi102
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Sipmy z279/1. Problem tkwi w tym, że bardzo słabo zbija bele. Pracuje z MTZ 80, jade na wolnym biegu, podbieracz cały czas pełny, a belki i tak wychodzą słabo zbite. Czy pomoże regulacja tego zaworu w prasie (bardzo proszę o instrukcję, jak to zrobić), czy wina leży po stronie łańcucha, co obraca belą, bo też jest trochę luźny? Proszę o jakieś podpowiedzi co i jak. 😀
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
-
Przez livebird
Witam mam mieszanke jarą (pszenica i jęczmień) do tej pory zdrowa ale zakupiłem środek grzybobójczy Helicur i chcę go zastosować w dwóch dawkach 0,5l/ha teraz wraz ze skracaniem etefonem (aktualnie liść flagowy i podflagowy) i drugi raz kolejne 0.5l/jak się wykłosi. Moze być takie zastosowanie tego środka ?
Dodam że to skracanie z tym Helicurem chciałbym wykonać już jutro jeśli tylko pogoda pozwoli .
-
Przez bernijol
Witam. Jak w temacie. Jsk zlikwidować luzy w kolumnie kierownicy c360? Wiem że temat wałkowany ale mam kilka pytań. Mianowicie. Ogólnie wiem że luz się w tym ciągniku likwiduje się poprzez odkręcenie w przekładni kierowniczej pod kolumną nakrętki zaślepki (taka duża chyba ponad 30mm)a następnie poprzez wykręcanie śróby (u mnie na ampul)likwidujemy luz. Przynajmniej u mnie w tej kolejności to idzie. Tak. Co jeśli śruba już jest wykręcona na max? A luz jeszcze troche jest? Gdzieś wyczytałem że trzeba ją wykręcić całkiem i coś tam podłożyć. To prawda? Problem taki że tej śruby na ampul co to ją się wykręca i luz ginie u mnie całkowicie wykręcić nie mogę. To tak ma być? Dojdzie do pewnego momętu i stop. Proszę o porade jak co gdzie podłożyć żeby ten luz ustąpił. Z góry dzięki za porady. Pozdrawiam.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Średnica wału jezdnego Claas Mercator 75 i inne pewno też
claas lexion 520