Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w malopolsce dzisiaj juz slonce...a tak to od kilku dni opady..

zobaczymy co bedzie nas czekalo w najblizszych dniach.

rzepaki pokoszone u was?? jaki sredni plon kto ma?

Opublikowano (edytowane)

W lubelskiem w tym roku bardzo dużo opadów i są niemal ciągle. Tak mokrego roku dawno nie było. Od kwietnia nie pamiętam tygodnia żeby nie padało. Zboża i rzepak dorodne. U mnie rzepaku jeszcze nie zacząłem kosić. Może jutro jak znowu nie popada.

Rzepak na lokalnym skupie 1210 brutto.

Edytowane przez Alio
Opublikowano

Na twoim podwórku ,,centrum'' się nie kończy - kuj-pomorskie taka susza że ziemia popękała................. teraz zaczyna trochę padać.

Piszac centrum raczej mam na mysli centrum polski a idąc twoim tokiem rozumowania dla ciebie centrum to własne podwórko bo w okolicach Łodzi to wody starczy

Opublikowano

Piszac centrum raczej mam na mysli centrum polski a idąc twoim tokiem rozumowania dla ciebie centrum to własne podwórko bo w okolicach Łodzi to wody starczy

Czyli centrum Polski to ,,twoim zdaniem'' Zduńska wola ! ? Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na forum ;) Koniec tematu.

Opublikowano

to dział o pogodzie? bo nie wiem w co wchodzę...zakładka ceny zbóż a znajduje gdzie pada deszcz a gdzie susza xddd

jak teraz kształtuje się ceny jęczmienia i pszenżyta?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To dział o cenach zbóż,a dyskusję dotyczące pogody przenieście do tematu:anomalie pogodowe

Opublikowano

w malopolsce dzisiaj juz slonce...a tak to od kilku dni opady..

zobaczymy co bedzie nas czekalo w najblizszych dniach.

rzepaki pokoszone u was?? jaki sredni plon kto ma?

do 12 sierpnia codziennie ma padać , więc po zniwach :(

Opublikowano (edytowane)

w wielkopolsce wszystko gnó.... byłem na polu wszystko porośnięte całe 50 ha więc wielkopolaninie jak ja tak mam to ty tez tak masz , wszystko przez wczorajsza pogode padało jeszcze i było tak wilgotno parno i ciepło i zakiełkowało, no a dziś w ogóle gorąco to jeszcze poprawi od razu na paru godzinach

Edytowane przez pronto1984
Opublikowano

w wielkopolsce wszystko gnó.... byłem na polu wszystko porośnięte całe 50 ha więc wielkopolaninie jak ja tak mam to ty tez tak masz , wszystko przez wczorajsza pogode padało jeszcze i było tak wilgotno parno i ciepło i zakiełkowało, no a dziś w ogóle gorąco to jeszcze poprawi od razu na paru godzinach

Ja jestem z Wlkp i u mnie nic nie porasta, wiec najwidoczniej w twoim mniemaniu wielkopolska konczy sie u ciebie na podwórku ;) dzisiaj zeby do tego słonca wiał wiatr to mozna by próbowac kosic, ewentualnie jutro. Pozdro 600

Opublikowano (edytowane)

Wiecie coś o drożejącym rzepaku podobno podnoszą ceny miałem propozycje po 1280

u mnie poszło do góry z 1180 na 1210, może mało osób sprzedaje więc coś tam podnieśli, ale raczej nie liczyłbym na znaczny wzrost ceny.

Pszenica u mnie 630-650, jęczmień 560

Edytowane przez RolnikMarian6226
Opublikowano

w zachodniopomorskim sucho że nie ma nawet śladów po kombajnie na polu, talerzówka po wierzchu lata i trzeba czekać na deszcz :(

żyto u nas po 450 + vat

owies też po 450 + vat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v