Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ile podpisujecie kontrakty na pszenicę na ten sezon? I gdzie można taki kontrakt podpisać?

Agro as cena z dzisiaj 650zł netto, ja podpisałem trochę rzepaku po 1420 netto, czy dobrze zrobiłem okaże się w żniwa, ale przynajmniej nie będzie presji że na gwałt trzeba młócić bo cena z dnia na dzień o 10zł w dół

Opublikowano (edytowane)

Olsztynek- Mlyn (warminsko-mazurskie) 790netto pszenica konsumpcyjna..... w tamtym roku w styczniu to paszowka sprzedawana byla po 1020netto ale juz takiej ceny w tym roku to napewno nie bedzie ;/

Edytowane przez pietrek1990
Opublikowano

690 netto pszenica konsumpcyjna bez szkodników i porostu tyle dobrze że odbierają sami

kępno:)

aaaa jak ktoś ma jęczmień lub pszenżyto na sprzedaż to dajcie znać. Znajomy szuka do chlewni:)

Ja mam jęczmień i pszenżyto do sprzedania okolice ożarowa świętokrzyskie

Opublikowano

Agro as cena z dzisiaj 650zł netto, ja podpisałem trochę rzepaku po 1420 netto, czy dobrze zrobiłem okaże się w żniwa, ale przynajmniej nie będzie presji że na gwałt trzeba młócić bo cena z dnia na dzień o 10zł w dół

Dzięki

I co podpisujecie w tej cenie na pszeniczkę?

Opublikowano

dzisiaj ojciec mówił mi że cedrob daje kontrakty na qq 40 zł za 30%.

Ciekawe jak przezimują ozime w USA?

Ktoś wyżej napisał że hodowla spada i niedługo nie będzie komu sprzedać,,, w PL spada ale może źle kojarze że globalna hodowla wzrasta więc jakby nie patrzeć zapotrzebowanie na zboża też jest większe... a transport w tych czasach to pikuś.

Opublikowano

Dlaczego cena pszenicy w Polsce ma tendencję spadkową, skoro na "MATIF"-ie, mamy tendencę wzrostową?

Gdy w żniwa odwoziłem troszkę pszenicy do skupu i w skupie była tendencja spadkowa to zasłnili się tym iż na "MATIF"-ie cena spada i na skupie również musi być taniej to dlaczego teraz jest odwrotnie?

Rozumiem wachania złotówki w stosunku do euro itd., ale to wszystko ni jak się ma do cen ogólnoeuropejskich.

Na domiar złego namieszali jakimś afrykańskim pomorem świń, bo znależli gdziś zdechłego dzika i cena świń leci w dól (bo chyba była za wysoka - śmiechu warte), a to wszystko odbije się na polskich chodowcach i producentach zbóż... Sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v