Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Agrocorn, 

Wola-Pasze z tego co mi wiadomo to 500 brutto za pszenżyto termin płatności 2 miechy.

Pod koniec października muszę sprzedać jedną Wieltonkę pszenżyta, mam nadzieję że uda mi się chociaż po 500 netto opchnąć, ciekawe ile Wipasz płaci

Opublikowano

kedzy mam takie pytanie zawiozłem dziś przyczepę pszenicy do cargila do ropczyc i nie chcieli mi przyjąć bo białko było prawie 16,5 % jest wogóle możliwe takie białko w pszenicy ?? czy przyżądy mają zjebane do pomiaru  ??

Opublikowano

kedzy mam takie pytanie zawiozłem dziś przyczepę pszenicy do cargila do ropczyc i nie chcieli mi przyjąć bo białko było prawie 16,5 % jest wogóle możliwe takie białko w pszenicy ?? czy przyżądy mają zjebane do pomiaru  ??

jak ty to zrobiłeś ze aż takie białko

Opublikowano (edytowane)

ja w tym roku miałem  odmiane Skagen plon 7-9ton białko do 17.3 odrazu w zniwa na Niemcy poszła

gorzej troche sypała odmiana Bodycek od 5-7.5t białko również podobnie wychodziło ale nie mniej niz 14

ale ogolnie nie polecam Odmiany Bodycek dziki strasznie w nia wchodzą i niszczą

Edytowane przez DarekAre
Opublikowano

u nas koleś mial białko koło 18 co było dla wszystkich szokiem i badali chyba z 10 razy i to w różnych miejscach i podobnie wychodziło to kupywał najtańszą pszenice jaką była i mieszał i potem sprzedał na konsumpcje. Troche zabawy ale ma mozliwosci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v