Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ty to chłopie masz pecha. Wtedy cię rypnęli na 750 zł/t a teraz nawet tego nie dali co cię rypnęli tylko ochłapy 730 zł/t rozbój w biały dzień. Więcej z nimi nie handluj tyle ci powiem, a no i zmień aptekę. 

@Damian że też Ci się chciało szukać tego postu z 27 czerwca. Pamiętam wtedy tą dyskusję :)

Opublikowano

Wystarczy wejść w profil i wybierasz u góry pokaż zawartość, klikasz posty i sobie szukasz po tytule tematu. A sam nie byłem pewien czy to on i z ciekawości go sprawdziłem.

Opublikowano

jak co się dzieje, po żniwach trzeba wjechać w pole, nawozy, paliwo potrzebne to kto nie sprzedał w żniwa teraz musi czasem sprzedać żeby było za co robić w polu i to wykorzystują obniżając cenę, a towaru coś w żniwa nakupili to mogą kombinować

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

a po ile owies dla gesi ?

Edytowane przez odwajler
Gość Profil usunięty
Opublikowano

jaki to sens siac zboze i sprzedawac po 400 ? dla siebie to pół biedy bo słoma potrzebna, ale na handel za takie pieniadze ?

Opublikowano (edytowane)

Łódzkie: Pszenżyto 500 zł/t jęczmień 500 zł/t groch 800 zł/t czysty. ceny i plony porażka chętnych brak tylko groch poszedł :/

U mnie dużo rolników rezygnuje z hodowli  :/

Edytowane przez rafto
Gość Profil usunięty
Opublikowano

i z czego sie cieszysz ? ze chłopa w biede wprowadzasz ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

to po co sieje te zmartwienie a potem za darmo oddaje ?  :D

Opublikowano

Coś czuje, że na dobre ceny nie ma co liczyć w tym roku. Nie dość, że Chiński kryzys mocno je obniżył i będzie ciągnął je w dół to ogłoszono, że na świecie produkcja pszenicy wyrówna zeszłoroczny rekord co gorsza zapasy są największe od 30 lat...A jeszcze niedawno pisali, że 10% mniej wszystkiego będzie

Opublikowano (edytowane)

U mnie pszenica (brutto):

PZZ Skierbieszów 550 paszowa, 600 użytkowa, płatność 30 dni

Witron Udrycze 540-580 w zalezności od jakości, najlepiej "na wymianę za nawozy"

Proskurex Siennica - 580 płatność 14 dni

FM Agro Krasnystaw - 600 - tylko na wymianę  za nawozy

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v