Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoszony wczoraj pierwszy kawałek pszenżyta jarego na najsłabszej ziemi 1.8ha kl. V z nutą VI, wysokie pole

plon 2.5 t/ha masaakra , wkurzyłem się .Nawożenie saletra 250kg/ha, NPK 150kg/ha itd.

Następne pola będą musiały nadrabiać na zwrot kosztów  z tego kawałka.

Owies 5.2t/ha.

Ciekawe jak reszta pszenżyta wyjdzie na lepszych kawałkach.

Opublikowano

tak uważaj że skupujący patrzą na to co ludzie piszą w internecie, i tak połowa tutaj pisze nieprawdę pewnie.

Skupujący wykorzystują fakt, że część rolników musi od razu sprzedać zboże. Toż to jest śmiech na sali jak u nas co niektórzy płacą za pszenicę po 530 netto, a wywiozą do portu i dostaną 750-800 

Opublikowano

o cenie decyduje prawo podaży i popytu. Skoro ludzie są chętni do sprzedaży w takiej cenie to po co kupujący mają dawać więcej. Ludzie sprzedają, bo albo nie mają gdzie przechowywać, albo potrzebują pieniędzy.

Opublikowano

Ludzie nie mają szacunku do swojej pracy, trzeba być desperatem żeby sprzedawać zboże za takie śmieszne pieniądze jakie podajecie... U mnie ceny takie sobie: pszenica paszowa 620 netto, pszenżyto 560 netto.  Ja wszystko zboże mam wysypane na magazyn.

Opublikowano

na fermy drobiu dzwoni facet i proponuje pszenżyto po 350

do mnie jeszcze nie dzwonił ale na sąsiednie fermy już dzwonił 

Tak rob dalej propagandę. Naiwni są ci co w to wierzą, naiwny jestes ty ze wierzysz w to ze myslisz ze ktoś w to uwierzy, albo ten wyimaginowany koles co dzwoni ma jakieś problemy z glowa . Cena 500 z hakiem siega dna, a ty wyjeżdżasz z 350. A moze to takie pobożne zyczenia fermowcow w postaci legendy przekazywanej z ust do ust?

Opublikowano

myśl sobie co chcesz ja ci tylko powtarzam co usłyszałem z wiarygodnego źródła nie był bym do końca przekonany ze to blef jak na wipasz jechała pszenica z Ukrainy w okolicy maja  po 250 a ty o mnie się nie martw jak dostane taka propozycje to na pewno z  niej skorzystam 

Opublikowano

myśl sobie co chcesz ja ci tylko powtarzam co usłyszałem z wiarygodnego źródła nie był bym do końca przekonany ze to blef jak na wipasz jechała pszenica z Ukrainy w okolicy maja  po 250 a ty o mnie się nie martw jak dostane taka propozycje to na pewno z  niej skorzystam 

Po 250? A moze za darmo ukraina oddaje, bo oni przecież I klasa ziemie i moga oddawać 2x taniej, bo przecież oni to durni są! Zadziwiasz mnie, jeszcze raz napisze; chlopie bardzo naiwny jestes jeśli wierzysz w to co piszesz, albo wierzysz ze ktoś uwierzy. Legenda ukrainy nigdy nie zniknie. Nie pisz nic wiecej bo jak ludzie czytają twoje fantazje to ze smiechu ze stolkow spadają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v