Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wifam a slyszeliscie o zdjeciu embargu z ukrainy od nowego roku jesli to wejdzie to zasypiom nas zbozem slyszalem to od rolnika ktory ma 300ha i sam mowi niewie co robic

Opublikowano

wifam a slyszeliscie o zdjeciu embargu z ukrainy od nowego roku jesli to wejdzie to zasypiom nas zbozem slyszalem to od rolnika ktory ma 300ha i sam mowi niewie co robic

a skąd ten rolnik ma to info? przecież już coś tam jezdzi npon stop

Opublikowano

bools jak ten rolnik nie wie co robić powiedz mu niech pisze zażalenie do angeli.

Opublikowano

Rozumiem że skoro ten gość ma 300 ha to czyni go nieomylnym i wszechwiedzącym? Istny guru. Ukraina zmaga sie z poważną jesienną suszą a ich ozime zasiewy sa w opłakanym stanie. Niech każdy sam sobie zinterpretuje jak ta informacja wpłynie na rzekome szastanie zapasami ukraińskimi.  

Opublikowano

Uwazajcie na firmę Agros Mlodziawy Duze lub Pustelnik ten sam gość ogłasza się ze kupi zboże ogólnie płaci od reki ale ładnie gada dopóki nie za ląduje towaru później zaczyna się kręcenie i tak było u mnie z kukurydza może bym się nie zorientowal i był szczęśliwy ze sprzedałem i mam kase na koncie ale postanowiłem przyjrzeć się sprawie i trochę podzwonić i wyszło szydło z worka jeszcze twierdzi ze jest uczciwy jak mu w koncu zaproponowalem uczciwe rozwiazanie sprawy to sie zgodzil i rozlaczyl no i przestal odbierac telefony więcej z tym typem nie chce mieć nic wspólnego....nie dajcie się oszukać bo takich typów nie brakuje...

Ten gość to Mariusz nawet mam chyba jego nr...

609576535

maly00 potwierdzasz?

Opublikowano

Wipasz Międzyrzec Podl.

Wstrzymany skup pszenicy, pszenżyta itd.  aż do końca miesiąca ( już widzę te ceny jak rozpocznie znowu skup),tylko kukurydza idzie.

Czyżby zapasy na trudniejsze czasy?

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem drugi młyn w promieniu 50 km i ceny przedstawiają się następująco: pszenica kons. (gluten 30) 600 netto, paszówka 550 netto. Dacie wiarę?

Jano7711 co to za młyn? szczerze mówiąc jestem trochę w szoku bo wiem że u nas w lubelskim ceny są niższe niż np w Poznaniu ale za paszówkę z podwórka mam na dziś 590 netto a za konsumpcję coś tam więcej ale ja nie miałem w tym roku kons.

okoliczny skup pszenica paszowa 620 brutto 10 zł w górę 

cena z podwórka czy Ty musisz im dostarczyć? 620 brutto to już całkiem całkiem czyli netto wychodzi jakieś 577zł .. gdzie dokładnie tak płacą?

Edytowane przez eheskey
Opublikowano

Czyżby pseudonim artystyczny jakiejś cyganki? No i nie dobiło do 530 usd wręcz gwałtownie obrało przeciwny kierunek.

Opublikowano

Z analizą giełdową to wszyscy po fakcie mądrzy szczególnie na surowcach. Znajdź mi analityka który dwa lata temu przewidywał poniżej 50$ za baryłkę ropy. Wykresy teorie wszystko to ładnie napędza giełdy ale gospodarkę już mniej choć posrednio również. W Polsce niby tak super a giełda od prawie  10 lat stoi w tym samym miejscu.

Co do cen troche zaczęło drożeć, ale bez żadnych powodów, więc pewnie wiele nie wzrośnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v