Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Rosja jak juz chyba pisałem chodzi o to że teraz za 1€ mozesz kupic 2x tyle co rok temu rubel padł na pysk. I panstwo dzieki wprowadzeniu ceł chce zablokowac export zbóż do UE bo poprostu stało sie to bardzo opłacalne i mogło doprowadzic do sytuacji że rosja nie miałby co jeść., 

Dzis pojechał rzepak 1410 netto

Mam oferte na  pszenice paszowa 620, konsumpcja 730

Biały gdzie taka oferta na pszenicę ?

AgroHandel Polubicze:

Pszenica paszowa- 600

konsumpcja min 11,5- 650-6xx- min 24 t

pszenżyto- 480

jęczmień- 580

rzepak- 1410 

Ceny netto.

Opublikowano (edytowane)

Do osob ktore laduja tira przenosnikiem slimakowym jaka wysokosc maja burty od ziemi naczep, musze sprawdzic czy dam rade zaladowac takiego pszenica, lub czy da rade zaladowac turem na ursusie 1224?

Edytowane przez lambogrand
Opublikowano

Z Rosja jak juz chyba pisałem chodzi o to że teraz za 1€ mozesz kupic 2x tyle co rok temu rubel padł na pysk. I panstwo dzieki wprowadzeniu ceł chce zablokowac export zbóż do UE bo poprostu stało sie to bardzo opłacalne i mogło doprowadzic do sytuacji że rosja nie miałby co jeść., 

Dzis pojechał rzepak 1410 netto

Mam oferte na  pszenice paszowa 620, konsumpcja 730

i do jakiej firmy oddałeś  w końcu rzepak?

Biały gdzie taka oferta na pszenicę ?

AgroHandel Polubicze:

Pszenica paszowa- 600

konsumpcja min 11,5- 650-6xx- min 24 t

pszenżyto- 480

jęczmień- 580

rzepak- 1410 

Ceny netto.

z tym Panem z Polubicz  to wolałbym zgubić jak znaleźć

Opublikowano

Naczepy wywrottki mają wysokość do 3,80m.

Jak nie mozna turem to wybudowac rampe załadowcza lub postawic przyczepe obok naczepy i ładowac przenosnikiem slimakowym

Opublikowano

w zniwa auta agrocornu woziły rzepak, a ze kumpel jest tam kierowcą pokazał mi kwity, okazało się że ws trade Puławy sprzedawało rzepak dla agrocornu prosto z pola od rolnika.

zadzwoniłem do Puław myśląc że maja lepszą cenę (np. kontrakt z agrocorn) była niższa o 60 zł na tonie.

Biały nie masz swojej patelni aby to wywieźć to w Polskę?

Opublikowano

Włąsnie nie mam wywrotki tylko plandeki. Tak to włąsnie jest ze jeden kupuje dla grugiego a jak bys sam chciał sprzedac temu drugiemu to da ci gorsza cene niz pośrednik :(

To samo jest u żaby w Łukowie. Ja sprzedawałem indywidualnie dostałem 750 a kuzyn przez  handlarza i 780 dostał :)

Opublikowano (edytowane)

panowie mam oferte na paszówke 640 jak uważacie srzedawac czy poczekac pszenica ma troszke grzyba

Edytowane przez Rabe
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v