Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem PROW 2014 2020 powinien być korzystniejszy dla mniejszych gospodarstw,i przydało by się żeby trochę podnieśli pulę młodego rolnika,bo jak na dzisiejsze czasy te 75 tyś to trochę mało,ale lepsze to niż nic.

Opublikowano

Z tymi nowymi zapisami w PROW to d..pa blada, socjal porobili dla maluchów, taka prawda..

Ciekawe podejście. Sprecyzuj tych "maluchów". Jeśli ewentualne 200tys.zł na modernizację uważasz za socjal, to Ty jako ten duży nie będziesz miał problemu z zakupem nowych maszyn za gotówkę.

A jeśli faktycznie będzie zapis, że mogą dostać Ci co nie korzystali, to będzie to jedna z rozsądniejszych decyzji UE.

Opublikowano

No ale Gospodarnego bardzo to boli bo by chciał aby sąsiad mu swoje cha oddał bo to blokuje jego rozwój :D dobrze jak będą mogli skorzystać Ci co jeszcze nie korzystali :ph34r:

Opublikowano

teraz przede wszystkim kasa z prow 2014-2020 (a głównie MGR) jest kierowana do osób które korzystały z premii młody rolnik albo tych którzy będą się o nią starać czyli do młodych ludzi i te osoby powinnybyć bardziej uprzywilejowane starając się o MGR I moim zdaniem to jest dobra polityka szkoda tylko że nie ma jak dotychczas było 300tyś.zwrotu a jest 200tyś.ale dobre i tyle.

Opublikowano

mam pytanie chce kupić traktor ferguson 3645 z 1994rok o mocy 145km czy kyoś może mi coś ciekawego powiedzieć ,czy dużo pali jak zachowuje się silnik czy skrzynia jest mocna no i ile można za takiego zapłacić itp

Opublikowano

Nie powinno być żadnych takich programów, tylko dopłaty do produkcji. Kto wyrwie, zadepcze mniejszych ten więcej urośnie. A przecież te programy są uznaniowe, jak za socjalizmu. Jak naczelnik gminy dał to chłop miał. Dziadostwo i tyle, czysta komuna, tylko w niebieskim kolorze.

Opublikowano (edytowane)

case to zlom po gwrancji sie psuje znajomy po 3 latach od zakupu 20 tys wpompował juz w maxuma110 3 dni serwis naprawiał

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

case to zlom po gwrancji sie psuje znajomy po 3 latach od zakupu 20 tys wpompował juz w maxuma110 3 dni serwis naprawiał

Mojego znajomy ma Case Maxxum 140 MC i jeździ 4 lata bez awarii :)

Edytowane przez Danioq202
Opublikowano (edytowane)

......%

panowie ile teraz wołają za fenda 312 w podstawie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dziś byłem w punkcie sprzedaży Deutz-a I za DF 5110 powiedzieli mi 225 tyś. netto . Klima pneumatyczny fotel fotel pasażera obciążniki skrzynia mechaniczna 20x20 koła tył 540 . Jak myślicie dobra cena jak na DF ?

Może ma ktoś ten model , co o nim można powiedzieć , jak się sprawuje ?

Opublikowano

Case Puma CVX 145 wyposażenie: miękka ośka, miękka kabina, elektrozawory, opony 650/540, podgrzewany fotel kierowcy, maks oświetlenie i przedni tuz, siłowniki wspomagające...

Cena 265 netto PLN...:)

jak myślicie dobra cena? Cena z dziś...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v