Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdyby było po 6 to można spokojnie o 5 rano jechać i do 10 kopać upał nic nie przeszkadza,,,u nas przestaliśmy sprzedawać bo cena jednak za niska chociaż pamiętam rok 1,5 zł worek i to może byc realne w tym roku.

Opublikowano

Tak zostawic mozna tylko co zrobic aby na przyszly rok nie rosly ziemniak to bardzo uciazliwy chwast nawet opryski go sie nie imaja wyrwiesz kilka razy odrasta przerabialem to w ogorkach a to byly tlko te ktore zgubil kombajn nie muwiac gdyby zostaly wszystkie obawiam sie ze udusza nawet pszenice.

ale mróz działa dobrze

trzy lata temu paszówkę podczas kopania zrzucałem na kupki pod lasem. Leżały tak i gniły gdzieś do listopada. Teraz tam rośnie kukurydza, to w tych miejscach jest dwukrtotnie wyższa. Ziemniak to idealny nawóz

Opublikowano

zostawić w polu niech zgnije a nie dawać handlarzom zarabiać.

Dobre rozwiązanie . Wjechać glebogryzarką i zasiać jakiś polon a na drugi rok pewny plon bez nawozów . Zlikwidować te nadwyżki bo jeśli przyjdzie je wykopać i przechować a później wyrzucić ?

Opublikowano

Nie już 5 tylko jeszcze 5 i to nie wszędzie. A odnośnie orania to każdy by musiał jakiś procent i to nie mały zlikwidować, a nie czekać aż sąsiad zlikwiduje całość a ja sprzedam całość za dobre pieniądze.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze że w tym roku malutko zasadziłem :)

Na razie okropiłem tylko na stonkę i raz na zaraze , i na tym koniec .......szkoda dokładać jak ziemniaki za bezcen.

Dla mnie i bliskich starczy.

To jak teraz są po 300zł za tonę to po wykopkach pewnie będą po 100zł za tonę :blink: :wacko: :unsure: :(

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano (edytowane)

Panowie nadwyżki odbiorę gratis. Byczki chętnie zjedzą :) Wszyscy narzekacie a wiadomo już było wiosną że będzie taniocha,Ci co mają ziemniaka kilka lat z rzędu to wiedzą że cena na kartofle jest raz na 3 lata lub rzadziej.

Edytowane przez karolr2
Opublikowano (edytowane)

Sprzedało sie w 20-10,11,12,13 to i w 14 tez się sprzeda i nie za aż takie nędzne pieniądze, Jest 40-45t z ha i 60gr. co chcieć więcej. Teraz cedzi deszcz, już 3 raz ulewa dzisiaj,skutek jest taki że woda stoi na polach bo widzę z balkonu, także niech popada jeszcze trochę tak z 50l i bedzie lepiej.

Edytowane przez pmichal56
Opublikowano

No to chyba nie pamiętasz ostatnich 4 lat. 2010 świetna cena, 2011 bieda z nędzą. 2012 bieda z młodymi, przyzwoite pieniądze jesienią, 2013 rekordowe ceny.

Zrobię to dla Ciebie i edytuję że raz na 3lata

Opublikowano

Jak dla mnie przy tych ilościach jakie się kopie na chwile obecną to po 5zł jeszcze opłaca się wozić.

Gorzej jak spadną do 2-3 to już nie będzie zaciekawię;/.

Jak u was z cenami ,ja wożę na zjazdową i cena od 5 do 7/8 się sprzedaje.?

Opublikowano

JAK tak bedzie lac dalej jestem z malopolski jak dzisiaj to jest iskierka nadzieji oby tak lalo jeszcze z miesiac u nas zdecydowana wiekszosc wykonala jeden zabieg na zaraze sklepy ze sor mialy lezansko nikt juz oziemniaki nie dbal ja dzisiaj rano wykonalem3-zabieg i pomimo pryskania powolutku wchodzi alternarioza

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie przy tych ilościach jakie się kopie na chwile obecną to po 5zł jeszcze opłaca się wozić.

Gorzej jak spadną do 2-3 to już nie będzie zaciekawię;/.

Jak u was z cenami ,ja wożę na zjazdową i cena od 5 do 7/8 się sprzedaje.?

a dzisiaj rano ponizej 5

Edytowane przez przemol87
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v