Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

panowie spokojnie nie wiem jak pisze na reglone na opakowaniu ale w starych zaleceniach pisało jak byk nie stosować w czasie mocnej suszy ponieważ środek wyciąga  wodę z komórek  ziemniaka, ja nie stosuję reglone tylko  jadę orkanem

Na wszystkich tego typu środkach tak jest napisane, jednak u mnie suszy nima a rośliny były w pełni turgoru więc je kropnąłem.

Mało pod krzakiem to niech rosną jak największe, będzie więcej z hektara, a potem się okaże że każdy kaliber dobry bo nie ma w czym wybierać

Nie te czasy kolego, klient nie chce już wielkiego zdeformowanego ziemniaka, najlepszy w przedziale 50-60.

Opublikowano

Wszystko zależy od roku, jak jest nadmiar to każdy ogląda żeby tylko towar był idealny, a jak jest mało towaru i pieniądze do kieszeni sami pchają żeby mieć reglamentowany towar. Ja akurat pamiętam rok 2013 co były powodzie i brakowało ziemniaka, brali co było i teraz może być podobnie.

Opublikowano

w skrucie po to aby zniszczyć nać i chwasty i w sumie łatwiej kopać, a dwa zaschnięte łęty nie są przewodnikiem dla zarodników patogena zarazy ziemniaka która np przy zorkanowanych łętach przez rany wnika do środka i zaraża bulwy, objawia się to w zimie gniciem, a po desykacji nie masz tego zjawiska

Opublikowano

rybitwy cena ok już opłacalna, panowie z Polski podnosić do góry żeby w całym kraju był ponad 10zł ludzie w europie nie ma ziemniaka Sawicki pierdzieli że mają wszystko pod kontrolą , a gówno prawda nie chcą robić paniki, to że nie chcą wziąć, zaraz jesień i zaczną się piwnice, spokojnie zejdzie wszystko

Opublikowano

A wiedzieliście, że do wyprodukowania kilograma ziemniaków zużywa się 300 ton wody ? W dodatku każda jedna tona wyrzucona na śmieci emituje ponad 4 tony dwutlenku węgla, nic dziwnego, że media zalewają nas informacjami o globalnym ociepleniu

Opublikowano

jakoś nie chce mi sie wierzyć że 300ton(czyli 300000l) na 1kg. Przy wydajności 45000kg/ha daje to nam 13 500 000 000 l/ha. Uśrednijmy że od IV do IX spada srednio 50l/m to daje nam 2 500 000 l/ha.

Opublikowano

A wiedzieliście, że do wyprodukowania kilograma ziemniaków zużywa się 300 ton wody ?

a tobie dziś słoneczko chyba za bardzo przyświeciło że takie farmazony tutaj wypisujesz.

Wypij szklanke mleka i jak otrzeżwiejesz to napisz coś sensownego.

Panowie jak tam cena na Rybitwach? dalej 10zł/15kg?

Opublikowano

a kto przy zdrowych zmysłach podlewa w dzień na takim gorącu nie dość że robisz szok termiczny roślinie to kropla działa jak soczewka skupia promienie i upala liscie. Podlewa się w nocy a najlepiej jak wystąpi temp punktu rossy, znaczy  w tedy możecie lać do woli i nic im nie będzie, sam tak podlewam warzywa, zarywa się noc a w dzień się odsypia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v