Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wojtek popieram,a swoją drogą ilu tych “ekologów“,prowadzi lub pracuje w firmach zajmujących się np.produkcją wyciągów do obornika,prowadzą hurtownie z lekami..... .przecież to jest rzesza ludzi która musi z czegoś żyć.Poprotestować a i owszem zwrócić uwagę jak najdalej ode mnie. A ci na wiejskiej,nie dojedli chyba i wymyśleli ,podejrzewam że przy “ekologicznej“ z lekką nutką drożdży,jak by zagryżli,to według moich doświadczeń to te drożdże za długo się nie odbijały,a tu jeszcze i czkawka z każdej strony ,czy to nie lepiej zagryżdż.A spróbuj kochany ekologu “ powalczyć“ z ekologiczńą pod jabłko,albo co smaczniejsze kiełki....i to za każdym razem.

Opublikowano

wołowina w sklepach z miesem tylko na zamówienie . jest jej brak a ceny lecą w dół? pany trzymac bydło nawet 2-3 miesiace pózniej sprzedac beda płacic po 7.50 z ukłonami pomimo embarga. z Polski i Ukrainy  nie biora bo tak sie chcą odgryzc. a tymczasem handel na białorus trwa w najlepsze i od nich już wołodia putin kupuje po cichu oczywiscie. z naszej hajnowskiej mleczarni białorusini kupuja wszystko chcociaż mają swoje wiec co z tym robia?

Opublikowano

W połowie kiełbas to juz mięsa nie ma nie to wołowiny,a na każdej karmie dla kota czy psa napisane jest,że z dodatkiem wołowiny.

Opublikowano (edytowane)

Bo dla pieska kupisz z wołowiną a sam świniaki wpier**** ;)

Bo jak byś miał kupować kiełbasy z wołowiną to by ci się za drogie widziały. a dla psa tańszego nie znajdziesz.

Edytowane przez Deutz-Fahre-90
Opublikowano

Sprzedawał ktoś ostatnio bydło bo od kilku dni nic o cenach nie piszecie tylko jałowa dyskusja która nic nie wnosi do tematu a mam kilka do sprzedania. Znajomy handlarz za byka MM 6,50 proponował. załamka

Opublikowano

W ostatni  ponedziałek  byłem na  targu  bydła  do oporu   kupujących  jałówki  zero  ,  krowy   na mięcho  cena   ...   krowa  waga  570 kg   2300  byki   max  6 ,50 \kg.

Opublikowano

U mnie cały czas się ogłaszają po 7,20 .Tak sobie myślę ,że co najmniej mieszańce i to ładne muszą być cena netto.A zapomniał bym piszą ,że od reki też mogą zapłacić .

Ogłaszać to się oni tak mogą że najlesze ceny wszystko ładnie pięknie,jak przyjadą to zaczynają kręcić i mataczyć, ale na pewno byk musi mieć 600 netto, i pewnie to za mieszańce mięsne w dobrej kondycji przy dobrej wadze, bm kobylin też 7,20 za mięsne niby płaci.

Opublikowano

W ostatni  ponedziałek  byłem na  targu  bydła  do oporu   kupujących  jałówki  zero  ,  krowy   na mięcho  cena   ...   krowa  waga  570 kg   2300  byki   max  6 ,50 \kg.

możesz powiedzieć gdzie ten targ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v