Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jakie macie zdanie na temat tego handlarza TOMEX Tomasz Pulnik

małopolskie/dąbrowski . czy wolicie sprzedawac w szczucinie na targu brzegowemu kto lepej placi

Opublikowano

Zakład mięsny Mośćibrody jest jak najbardziej wypałacalny. Z tego co wiem kiedyś troche ta waga u mnich szwankowała i nie zawsze ważyła tak jak trzeba a na wbc nie sprzedawałem to nie wiem.

 

kiedy im ostatni raz coś sprzedałeś. Bo u mnie byli i mówił że nie mają wagi i na mojej nie bardzo chciał ważyć a chciał jechać na ogólną. A po jakim czasie ci zapłacili bo mi chcieli na przelew z terminem 28dni i to roboczych

Opublikowano (edytowane)

Cennik Skupu Bydła Rzeźnego TYKOCIN WBC Netto

BUHAJE

 

Pow. 300.0kg

E 12,70zl

U 12,40zl

R 12,10zl

O 11,30zl

P 10,80zl

280,0-299,9kg

E 12,40zl

U 12,10zl

R 11,80zl

O 11,00zl

P 10,50zl

260.0-279,9kg

E 11,90zl

U 11,60zl

R 11,30zl

O 10,50zl

P 10,00zl

240.0-259.9 kg

E 10,90zl

U 10,60zl

R 10,30zl

O 9,50zl

P 9,00zl

220.0-239,9kg

E 10,40zl

U 10,10zl

R 9,80zl

O 9,00zl

P 8,50zl

200.0-219.9 kg

E 9,40zl

U 9,10zl

R 8,80zl

O 8,00zl

P 7,50zl

Do 199.9kg

E 8,90zl

U 8,60zl

R 8,30zl

O 7,50zl

P 7,00zl

 

 

 

Cennik z Ubojni Tykocin

Edytowane przez martinez0019
Opublikowano (edytowane)

Cennik Skupu Bydła Rzeźnego TYKOCIN WBC Netto

BUHAJE

 

Pow. 300.0kg

E 12,70zl

U 12,40zl

R 12,10zl

O 11,30zl

P 10,80zl

280,0-299,9kg

E 12,40zl

U 12,10zl

R 11,80zl

O 11,00zl

P 10,50zl

260.0-279,9kg

E 11,90zl

U 11,60zl

R 11,30zl

O 10,50zl

P 10,00zl

240.0-259.9 kg

E 10,90zl

U 10,60zl

R 10,30zl

O 9,50zl

P 9,00zl

220.0-239,9kg

E 10,40zl

U 10,10zl

R 9,80zl

O 9,00zl

P 8,50zl

200.0-219.9 kg

E 9,40zl

U 9,10zl

R 8,80zl

O 8,00zl

P 7,50zl

Do 199.9kg

E 8,90zl

U 8,60zl

R 8,30zl

O 7,50zl

P 7,00zl

 

 

 

Cennik z Ubojni Tykocin

 

to tykocin ceną nie powala 280+ O klasa 11,90 R13,00 a u nich paredziesiąt gr mniej

Edytowane przez slawek2301
Opublikowano

Nie wiem co on z nimi robi ale czuje ze ida na eksport był ostatnio je oglądać z jakimś włochem . Cena dobra wiec nie wnikam. A jeżeli chodzi o bydło to mieszanka SM, LM, CHAROLISE, HF tez się trafi ... A ida wszystkie tak samo.

Opublikowano

Bardzo dziękuję , a waga pewna?

Jako ciekawostka , można w ARiMR sprawdzić ile ważyło mięsko z naszej sztuki i ile ważył bydlak przed ubojem , wystarczy podać nr kolczyka [zdarza się że nie wszystkie ubojnie podają wagę żywej sztuki przed ubojem ]

Opublikowano

Tylk ciekawe czy można też sprawdzić w jakiej klasie było mięso i czy ubojnie podają tam prawdę? Jeśli prawdę to warto się tym tematem zainteresować

Niestety klasy mięsa nie są podawane, tylko waga żywa i półtusze. U mnie dużych odchyleń nie było co do wagi żywej

Opublikowano

Z ta skitka to jest jakieś nie porozumienie kiedyś pamiętam nie brali w ogóle później 2-3 % teraz juz do 8 a niedługo to 15% .... Kto to wymyślił w ogóle ...

Opublikowano

Z ta skitka to jest jakieś nie porozumienie kiedyś pamiętam nie brali w ogóle później 2-3 % teraz juz do 8 a niedługo to 15% .... Kto to wymyślił w ogóle ...

 

skitka jest z dawna dawnego,pytasz kto to wymyślił ?a kto wymyślił okarmianie bydlaka aż skóra trzeszczy jak ma być sprzedawany a kto wymyślił sypanie żwiru tucznikom i polewanie mlekiem żeby były cięższe ?a co do pamięci to troszke szwankuje bo o tym że nie brali to zapomnij, a 3%to było na tuczniki, maciory 5% a bydło 6/7% młode ,krowy 8% i co ciekawe o czym pewnie nie wiesz jak zakłady zabierały prosto od rolnika brały jeden procent więcej .

 

Tylk ciekawe czy można też sprawdzić w jakiej klasie było mięso i czy ubojnie podają tam prawdę? Jeśli prawdę to warto się tym tematem zainteresować

 

zapomnijcie panowie o sprawdzeniu tzn.sprawdzicie ale na 100% będzie taka sama waga jak podali dla was na wydruku ,nie sądzicie chyba że w zakładach siedzą idioci i wam podają co innego jak do agencji . to co ukręcą idzie po za papierami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v