Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaki może być powód, że nie działają ścieżki w Amazone D8 Super 25. Jak załącze aparat na 0 się wszystkie kółka kręcą a jeszcze niedawno wszystko działało. Gdzie szukać usterki bo nie mam pojęcia od czego zacząć żeby czegoś jeszcze bardziej nie spierdzielić.

Opublikowano

W pierwszej kolejności sprawdź to sprzęgiełko z metalową zębatką co jest pośrodku z tyłu, od strony kosza jest tam przy tym sprzęgiełku taka plastikowa zapadka, normalnie między zapadką a sprzęgiełkiem ma być odstęp a w momencie ustawienia na 0 zapadka ma zatrzymać sprzęgiełko, pod spodem od zapadki leci takie teleskopowe cięgło do automatu, na tym cięgle jest pierścień z wkrętem imbusowym, nim reguluje się zapadkę, może ci się odkręcił ten wkręt przestawiła się zapadka.

Opublikowano

a jak zapadka zapada się normalnie i ta zębatka dalej się kręci to co może być przyczepną tej usterki czy da się dokupić tą zębata.

Opublikowano

a jak zapadka zapada się normalnie i ta zębatka dalej się kręci to co może być przyczepną tej usterki czy da się dokupić tą zębata.

mam taką na odsprzedanie jak i inne części do d7 i d8

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez koyack
      Witam wszystkich serdecznie. Szukam pomocy od kogoś kto być może miał taki sam problem jak ja. Mianowicie jestem posiadaczem ładowarki teleskopowej jcb 531 70 agri z 2010r z silnikiem 74.2 kw. Pompa wtryskowa rotacyjna delphi. Ładowarka nie chce wchodzić na obroty. Dochodzi do max 1500 i nic więcej. Ale do tych obrotów chodzi normalnie czyli ma siłę równo pracuje i prawidłowo zapala. Jakiś czas temu miala tylko problem z gasnieciem ale po wyczyszczeniu zaworu od gaszenia było ok. Co może być przyczyną nie wchodzenia na obroty?? Dodam że filtr paliwa nowy. Sprawdzone wszystkie węże czy nie łapie powietrza.  Brakuje mi pomysłu co to może być a jak wiadomo wyciąganie pompy z tej maszyny nie należy do najłatwiejszych. Za wszystkie rady serdecznie dziękuję. 
    • Przez ONA77
      Jak w temacie.  New holland td 5030 pali bezpiecznik od gniazda zasilania. Ktoś ma jakiś pomysł w którym miejscu szukać??
    • Przez Majkelo
      Kupie  siewnik TALEZOWY AMAZONE d8-30 lub d9-30, w rozsądnej cenie
      Może ktoś ma lub ktoś coś wie....
    • Przez MariuszKlim
      Cześć
      Szukam używki: ładowacz TUR do tego ciągnika, ktoś może wie z jakich ciągników pasować będzie taki rozstaw/mocowań tura? małe przeróbki mogą być

• Przez pedro2
      Witam.
      Mam do wymiany wieniec koła zamachowego, pytanie co z turbomatikiem? Muszę zdjąć koło zamachowe, a turbomatik bodajże na 32 śruby przykręcony do koła zamachowego... Czy po odkręceniu ich turbomatik zostanie w całości czy od razu spuszczać olej i rozbierać? 
      Czy zamawiać od razu uszczelniacze, duży oring i łożyska i wymienić bez względu na ich stan? Szczerze wolałbym uniknąć ingerencji w turbosprzęgło, jeśli ktoś ma to za sobą to proszę o rady na co zwracać uwagę i jak rozbierać żeby nie schrzanić. 
      Dzięki
  • Dodaj nową pozycję...
v