Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

-- połączono --

Mam pytanie. Czy ma ktoś Unia Kreta? Pytam się dlatego czy ktoś może go używa i czy po nim potem woda nie stoi na polach po zimie i również w trakcie wzrostu roślin. Czy on dobry jest?

Edytowane przez Marcin91
dublowanie tematów
Opublikowano

Witam. Mam zamiar kupić głębosz do ciągnika 140km. Tylko mam dylemat który będzie lepszy czy z zębami prostymi jak np. Mandam MGW czy z zębami zagiętymi jak np. staltech Plower? Ziemie mam różne 3-5klasa, bywają tez rędziny i iły, oraz kamienie.

Opublikowano

muszę na szybko wyrzeźbić jakiś jednobelkowy "spulchniacz" ostatnio znalazłem coś takiego http://www.agro-tom.eu/oferta/kultywator-wielozadaniowy-kw/ (rozchodzi się o przednią część tego agregatu) jest to 5 zębowy kultywator o masie 800kg z hydraulicznym sprzęgiem (na dwóch siłownikach) za 8 tys. zł netto, ale czeka się na to około miesiąca, wskażcie mi proszę czy znacie jakieś podobne konstrukcje, które można sprzęgać z kompaktową broną talerzową (z wałem gumowym 2t), sprężynową słupice można kupić już poniżej 200zł/szt, więc zastanawiam się czy nie wyrzeźbić czegoś samodzielnie na szybko, proszę o jakieś sugestie, do jakiej głębokości może pracować sprężynowa słupica?

Opublikowano

Witam

Jaki głębosz polecicie do C-360 do uprawy na 30cm?

Pytanie stare, ale może odpowiedź komuś się przyda - Bomet robi jednozębowe głębosze, które wymagają ciągnika o mocy 47 KM.

Opublikowano

Mam pytanie do praktyków , jaka jest waszym zdaniem różnica w budowie lap głębosza tzn jakie waszym zdaniem są lepsze łapy odgięte w bok czy te proste np z dodatkowymi lemieszykami  bocznymi które lepiej robią i jakie łapy stawiają większy opór , mam Mf 7618 i chcę kupić głębosza ile łap zalecacie na 175kM ?, gleby różne od ciężkich po piaski 

Opublikowano

Witam. Ponawiam pytanie. Który głębosz będzie lepszy czy z zębami prostymi jak np. Mandam MGW czy z zębami zagiętymi jak np. staltech Plower?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.02.2018 o 15:47, Robin napisał:

Witam. Ponawiam pytanie. Który głębosz będzie lepszy czy z zębami prostymi jak np. Mandam MGW czy z zębami zagiętymi jak np. staltech Plower?

Witam. Również mam dylemat między staltech plower g6s bis a Agro-tom gsh xl

Edytowane przez Poznan1991
błąd literowy
Opublikowano

Witam

Mam pytanie, która wersja głębosza będzie lepsza? Mandam MGW 3 1800 czy Mandam MGW 3 2000.

Jeden i drugi ma 3 zęby i wał rurowy oraz tzw kreta, ale różni się tylko szerokością roboczą .