Skocz do zawartości

[połączone]Co lepsze? C-360 czy C-360 3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to chyba nie wynika z tego ze jest inna skrzynia-3p ma fabrycznie ustawione wieksze obroty silnika i dlatego jest szybszy :rolleyes:

Ale marcin podał prędkość przy tych samych obrotach silnika.

Opublikowano
no jeśli ktoś nie wieży że, 3p tyle potrafi to jego problem. do tego jest 330 która sieje zboże(9ha przez dzień spokojnie),sieje nawozy i pryska, wozi zboże no i na łąkach pracuje. teraz mają lżej bo jest MTZ82TS od zeszłego roku. tyj123 to masz w biednym stanie ten swój sprzęt!

w to to na pewno nie uwierzę ze ciapek 9 ha dziennie obsiewa bo to jest śmieszne no chyba ze jeżdzi z siewnikiem 4 metry :rolleyes: :) <_<

Opublikowano

co lepsze 3p czy 360 jeżeli ma być to jedyny lub największy ciągnik w gospodarstwie to tylko 360 ajeżeli pomocniczy to zdecydowanie 3p ja mam 360 a 3p do lekciejszych prac jest lepszy i zwinniejszy i mniej spali

Opublikowano

fakt 3p jest oszczedniejsza od zwykłej 60tki i szybsza ale w polu to wysiada mam siasiada i ma 3p i mamy pola o tej samej dlugosci i obydwaj oralismy ja przystanołem i zaczekałem na sasiada i ruszylismy rowno ja na dwujce i on na dwujce i na dwujec brałem jegoa a jak wzuciłem trujke to został w tyle

Opublikowano

Ja również stawiam na C-360 3P mniejsze spalanie i z tego co widzę a nawet słyszę od posiadaczy C360 że jest on bardziej stabilny co do temperatury tz. ciężej go zagrzać. Znajomi mówili mi jak cieli łąkie 2 takie same rotacyjne temperatura powietrza ok 30 stopni zwykłą 60 na 5 ha 2 razy musiała stanąć aby się nie zagrzać a 3P chodził non stop. jeśli chodzi o sugestie co do silników to są zadbane bo ci rolnicy naprawdę dbają o sprzęt ja z resztą też bo jest bardzo drogi.

Opublikowano

To już raczej od stanu chłodnicy zależy a nie od ciągnika. Ja bym sie zgodził z tym co napisał Czesio200 kilka postów wcześniej. Poza tym każdy sie sugeruje tą niewielką różnicą mocy a tak naprawde mało która c-360 dysponuje jeszcze mocą 52 koni tak jak moło który 3P osiąga swoje 47koni bo po kilku tysiącach motogodzin te kilka koni poszło w las. Zreszt i tak moc maxymalna jest żadko wykorzystywana, przeważnie do pracy urzywa sie ok 70-80% mocy. Tu większa różnica jest w harakterystyce silnika.

Opublikowano
I TAK 3P MA LEPSZĄ CHARAKTERYSTYKE SILNIKA ;)

Mi bardziej odpowiada zwykła c-360. Ma więcej mocy na wolnych obrotach, potrafi ruszyć z obciążeniem bez tego zrywa jaki daje 3P a przez to tak szybko sie nie zakopie.

Opublikowano (edytowane)

ja mam 360-3p i chodzi mi jak burza i malo pali jak 60tka; tylko lac paliwo (nie olej opalowy) pilnowac wode w chlodnicy i heja w pole

dobre jest to co sie ma. W czasie transportu to i 60tka i 3p wyje (zwolnice)

kolego widze ze jestes nowy-nie pisze sie posta pod postem uzywaj opcji edit jesli chcesz cos dopisac-zapoznaj sie z regulaminem

Edytowane przez tommy66692
laczenie postow
Opublikowano (edytowane)

Na 15ha 4 traktory to nie mają co robić ,chyba że nie mają samochodów to traktorami jeżdżą.

Mój kolega na 15 ha ma C-360, C-330m, Zetora 7711, Renaulta i wszystkie zawsze maja coś do roboty.

Edytowane przez MarcinPykuS
Opublikowano

co lepsze 360 czy 360-3p??? oto jest pytanie;

to zalezy jak porownywac?

do orki 360 :angry:

do transportu 360-3p :)

do remontu(silnik) 360 :angry:

do prasy 360-3p :)

pod wzgledem zuzycia paliwa 360-3p :)

do wyciagania czegos 360 :angry:

jako warkot silnika 360-3p :)

odpalic w zimie 360-3p :)

do lekkich prac 360-3p :)

cena zakupu 360

cena na sprzedaz 360-3p

wynik 360 - 360-3p 4-7

to jest moje zdanie wasze moze byc inne

reszte dopisywac i wtedy wyjdzie ktory lepszy

Opublikowano

wtracajac moje skromne zdanie: 360 lepszy glownie dlatego ze gdy przyjdzie czas na remont to 360 da sie spokojnie naprawic a 3p po remacie nie bedzie juz takie jak kiedys ( tak to jest jak czesci robione kazde w innej stodole).