Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czym, tanio można zlikwidować w j.jarym chwastnicę jednostronną - dzikie proso czy jak to zwał, widać że wychodzi w jednym miejscu gdzie trochę mokro było.
Poszedł już granstar+starane i położył co miał położyć. Planuję zamiennik pumy (owies głuchy o ile wylezie) ale na to jeszcze czas. Mam resztki axiala i tak by mi styknęło na te 0,5ha, ewentualnie co innego?

Opublikowano

pumą i tak myślę prysnąć całość bo materiał z centrali i chcę sobie trochę go zostawić bo na wiosnę zawsze ludzie pytają bo tato zawsze siał jęczmień.
Tutaj zrobiło się 40-50ary  gdzie późno obeschło i wyłazi dziadostwo którego nienawidzę przy koszeniu, cały kawałek to prawie 6ha dlatego też myślę czy nie prysnąć tego max 0,5ha czymkolwiek tanim póki jest wczesna faza rozwojowa.
Wiem że puma, wiem że axial, pytanie co jeszcze?

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj pół pola zrobiłem axial komplett z odżywkami siarczan magnezu 12kg,  mocznik 5kg, florovit 10litr. Drugie pół axial bez niczego, ciekawe czy będzie różnica.

Edytowane przez Tomaszek8504
literówka
Opublikowano

Panowie pryskałem jary jęczmień tylko chwastoxem trio bez pumy przez głupote zapomniałem jednolisciennych zrobić i zawaliło mi pole trawicami a jeczmien schodził na raty gdzie głebiej ziarko to zeszło gdzie plycej to miesiac później. Pole w wysokiej kulturze nawożenie tez i teraz mam dylemat co zrobić zeby to wszystko równo doszło. Czy dać reglone on zasuszy ten późniejszy jeczmien ale chwastu tak nie wezmie czy lepiej randapem szurnać ? Ziarno chciał bym przeznaczyć dla swoich świnek

Opublikowano

Witam! Jaka dawkę stosujecie w tym axialu komplet na jęczmień jary? Pisze tam,że od 0.75-1l na ha. Mam zamiar kupić i dobrze by było,żeby ta minimalna wystarczyła... Dotychczas stosowałem axial 100 ec i 50 ec. Są bardzo dobre! A teraz jest nowa formuła,ten komplet.

Opublikowano
Dnia 12.02.2018 o 18:50, Majster96 napisał:

Korzystał ktoś z Axial Komplett Pak? Robiliście jakieś poprawki po zastosowaniu tego?

Robiłem w poprzednim sezonie, ale była susza, tam gdzie było rzadsze pojawiło się trochę chabra. Ogólnie byłem zadowolony.

Opublikowano

Pryskacie już jęczmień jary ? U mnie zaczyna się już krzewić i sporo siewek chwastów jest, ostatnio popadało i czekam aż wszystkie chwasty wyskoczą i chyba jutro polecę na dwuliścienne 

Opublikowano

Witam . Chce zastosować Axila Komplet na chwasty, Tern Premium 575 na grzyba, Moddus jako regulator i OSD Mineral  jako odżywka. Czy można jakoś połączyć te zabiegi w jęczmieniu jarym?