MafiaLolek

Jak posiac jeczmien ozimy

Polecane posty

MafiaLolek    2

Jak posiac jeczmien ozimy? Chodzi głównie o ustawienie siewnika konnego, na ile go ustawić, mam piątą klasę ziemi i 250 kg do siewu, musze posiać 1,34 ha

krystian1982    152
chodzi mi że u nas w wlkp wczoraj siany czyli 29 wrzesień już któryś rok z rzędu i jęczmień jak lala jak sialismy wcześnie to go tak bujalo że różnie bywało
  • Thanks 1

MafiaLolek    2
9 godzin temu, admon1212 napisał:

i powodzenia na 5 klasie to się żyto i owies sieje

Heh 😄 przy dobrym roku to 5/6 ton sypie 😉

Przem00    13

Końcówka września to jeszcze nie jest tak tragicznie pozno. Najpóźniej zdarzało mi się siać około 10 pazdziernika i też dawało radę

• Like 1

Mateuszlol11    16
Dnia 30.09.2018 o 21:05, krystian1982 napisał:

chodzi mi że u nas w wlkp wczoraj siany czyli 29 wrzesień już któryś rok z rzędu i jęczmień jak lala jak sialismy wcześnie to go tak bujalo że różnie bywało

Dokładnie sąsiedzi posiali po 20.09 i wszędzie karłowatość ja siałem 30 września i jęczmień jest piękny 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez livebird
      Mam pytanie wziołem w dzierżawe 0,6 ha pola aktulanie ugoru i zastanawiam sie co posiac na pierwszy rok jest to gleba 5-6 klasy.
    • Przez krystek1992
      Jak w temacie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle sens siać trawę w międzyplonie i czy coś w ogóle z tego będzie. Mam pole przygotowane tylko nie wiem co zasiać żeby urosło. Mam dwie propozycję: Futtertrio lub Country 2053 Turbo / PL-1 Express (mieszanki życic westerwoldzkich z koniczyną perską). Co o tym myślicie?
    • Przez anti239
      Witam, mam kawałek 0,5 ha, na którym był posiany jęczmień. Zastanawiam się co na nim posiać, wykonałem podorywkę i zastanawiam się nad jakimś poplonem, tylko chyba jest już trochę za późno, martwi mnie to, że pszenica byłaby marna, może owies? Co byłoby najlepsze?
      Pozdrawiam  
    • Przez MafiaLolek
      Witam mam 5 I 6 klase ziemi.
      I niewiem jaki jeczmien jest lepszy na te klase ziemi.
      Jeczmien dwurzedowy czy szesciorzedowy
    • Przez MafiaLolek
      Nabyłem Jęczmień ozimy jest w nim bardzo dużo ości i nie wiem co z tym zrobić Proszę o pomoc
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj