Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wItam  u pani  Franciszki bez zmian doskwiera jej samotność dzwoniłem w niedziele nie zniosła drewna i jest zmartwiona że zasypie śnieg  będę u niej przed 1listopada

Opublikowano

witam wszystkich dzwonilem dziś do pani franciszki  jest bardzo słaba i nie odejdzie się bez lekarza jak to ujeła serce niechce z nią współpracować jutro będę dzwonił to napiszę

Opublikowano

w ciągu tygodnia wszystko wróciło do normy jeśli mozna tak powiedzieć wiek i samotność bardzo doskwiera wracają wspomnienia z lat młodości na wschodniej Polsce jak chodziła do kościoła w Stanisławowie o gehennie na wschodzie i o życiu tu w Ostrowinie  pod Oleśnicą pracy i radości i jak mi powiedziała nikomu nie życzę samotnej starości choć wśród tłumu człowiek bywa sam  pozdrawiam

Opublikowano

widzę że dawno tu nikogo nie było,ostatnio pod jednym z odcinków euro łanów ktoś napisał że pani Franciszka podobno zmarła,to prawda ? wiem że niektórzy z Was odwiedzali grób pana Franciszka,a był ktoś na grobie pana Wełpy i pana Kałczora ? bo chyba są pochowani na tym samym cmentarzu.

Opublikowano

Pani Franciszka żyję ale Niestety jej stan ducha jest znacznie gorszy. Ciągle płacze, nie ma bliższej rodziny, jest bardzo samotna na odludziu w środku lasu, do tego żyje w spartańskich warunkach w walącym się domu bez wody i ogrzewania.

• Sad 1
Opublikowano
Dnia 25.02.2019 o 18:05, Maciekkk napisał:

Pani Franciszka żyję ale Niestety jej stan ducha jest znacznie gorszy. Ciągle płacze, nie ma bliższej rodziny, jest bardzo samotna na odludziu w środku lasu, do tego żyje w spartańskich warunkach w walącym się domu bez wody i ogrzewania.

Odezwij sie i napisz cos wiecej jak jej zdrowie

Opublikowano

witam ucichło na forum  nikt  nie odwiedził bohaterów  pani frania trzyma się jak żolnierz na posterunku ostrowina  byłem już widać oznaki jesieni i zimna w domu u franciszki pozdrawiam

Opublikowano

witam w tygodniu przypomnialem sobie o takim dokumencie o polskiej wsi znalazlem na yt w jeden dzien obiejrzalem stare dobre złote łany jak i ku mojemu zdziwieniu euro łany. dzis rano ubzdurala mi sie mysl o tych fanach ze zgadywali sie na forum postanowilem poszukac. az wstyd napisac ze ja jako rolnik, bywalec czasami komentator tego forum od kilku lat nie wiedzislem o istnieniu tej zakladki zlote lany. przeczytalem wszystkie 26 stron bez jakiej kolwiek przerwy. jesli moge cos dolozyc od siebie to napisze ze "złote łany" to jedyny w swoim rodzaju dokument film ktory przedstawia prawdziwe zycie i losy bohaterow, powracaja wspomnienia z mojego dziecinstwa, pamiatam jak wraz z rodzicami ogladalem ten dokument. niestaty taty juz nie ma ale sa maluchy i jak dorosna to pokaze im ten film, powinni to zobaczyc.

• Like 3

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
  • Dodaj nową pozycję...
v