Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam radio w naszej c360 i tak glosniki 60W to dosyc slychac ale jak chce se posluchac tylko radIa to w schowku sa sluchawki z duzymi muszlami i wyciszana krawedzia wokol ucha - wtEDy slucha sie za***iscie

Opublikowano

Dołączę się do tematu ale ciutkę inny ciągnik.

Zetor 10145 + radio - ma to sens???

Tapicerka jeszcze jest na błotnikach. Nowe uszczelki na drzwi będą ale zastanawiam się czy jest sens bo nie chcę mieć radia na maxa żeby cokolwiek słyszeć.

Opublikowano

Wg mnie jak najbardziej ma sens! w ursusach z kabina produkcji krajowej ludzie maja radio i jak mialem okazje takim pracowac to sluchac sie dalo. w zetorze moze byc tylko lepiej zwazywszy na to ze jest tapicera i te nowe uszczelki jak mowiles. Wazne by dobrze umijscowic glosniki !! ;) A pozatym nie widze przeszkod tym bardziej ze w takiego typu ciagiku radio to juz np dla mnie-standard ;)

Pozdrawiam !

Opublikowano

Ja w swoim C-330M załozyłem jakis tydzien temu radio od razu kupiłem lepsze 4x50w i miałem jakies głosniki 3 drozne pioneera ale sa za słabe jak bass zwieksze to pierdza mysle o wiekszych, ale i te ciagnik zagluszaja i jazda juz nie jest tak nudna ;]

Opublikowano

Mój sąsiad ma radio w c-330 to dobrze słychać. Jak jedzie to już z daleka można usłyszeć. Ale on ma takie słabe i stare. Uważam że radia na płyty lub kasety nie ma co zakładać ponieważ jak wyjedziesz w orke to taśma ci się zniszczy w kasecie i głowica żabrudzi. A na CD laser się szybko zepsuje i płyty się porysują od kurzu. A ijeszcze trzeba uważać jak się wiedzie do obory żeby go nie włączać bo od skroplonej pary wodnej może się spalić.

Opublikowano

Głośniki mam nad głową przykręcone do deski :rolleyes: jak będe miał czas to dam fotke. A co do radie w 360 to ja nawet bym o tym nie myślał. Kolega ma i nic a nic nie słychać :blink: Za to w moim T25 to nawet przy orkanie słychać :D

Opublikowano

Jak to czytam to sie usmiecham sam do siebie - nie ukrywam ze mam wielkie doswiadczenie w Car audio jako elektronik ale :

miałem załozone radio ale juz zdjąłem na czas remontu kabiny.Co słyszalnosci to jest to kwestia uzytej kabiny-przeniesiena hałasu bo np na 30 stce kiepsko sie słucha

Opublikowano
Jak to czytam to sie usmiecham sam do siebie - nie ukrywam ze mam wielkie doswiadczenie w Car audio jako elektronik ale :

miałem załozone radio ale juz zdjąłem na czas remontu kabiny.Co słyszalnosci to jest to kwestia uzytej kabiny-przeniesiena hałasu bo np na 30 stce kiepsko sie słucha

Więc co mistrzu proponujesz? Nawet najlepsza kabina założona do C 360 nie wygłuszy dobrze silnika, a nie wspomne już o skrzyni biegów i tylnym moście... Może nie chodzi o użytkowanie radia kiedy ciągnik pracuje na pełnych obrotach, ale przy innych pracach, gdzie są małe obroty silnika.

Opublikowano
Więc co mistrzu proponujesz? Nawet najlepsza kabina założona do C 360 nie wygłuszy dobrze silnika, a nie wspomnę już o skrzyni biegów i tylnym moście... Może nie chodzi o użytkowanie radia kiedy ciągnik pracuje na pełnych obrotach, ale przy innych pracach, gdzie są małe obroty silnika.

Po prostu na postoju słuchać :rolleyes: bo jakby nie patrząc słuchając coś tam w radiu nie zwraca sie na szczegóły co się dzieje w okół...a nóż coś się urwało itd...

Opublikowano

Hehehe w pewnym sensie masz racje :rolleyes:. Ale zobacz teraz na tych co jeżdżą super wyciszonymi zagranicznymi sprzętami gdzie poziom hałasu w kabinie jest mniejszy niż 75dB. Jak taki się zamknie szczelnie w kabinie to na pewno nic nie usłyszy z zewnątrz.

Opublikowano

elektrotech gadasz jak moj ojciec jak miałem zakładac radio to gadał ze nie bede nic slyszał jak cos sie stanie to nie bede słyszał a jak zalozyłem to sam jezdzi z muzo i to nic nie przeszkadza przyciszasz sobie radio i słychac co sie dzieje a z radiem juz inna robota juz sie nie nudzi.

Opublikowano
Po prostu na postoju słuchać :rolleyes: bo jakby nie patrząc słuchając coś tam w radiu nie zwraca sie na szczegóły co się dzieje w okół...a nóż coś się urwało itd...

Dobrze gada - dać mu wódki :blink:

Masz sporo racji. Jak ja jeździłem JD to często radio miałem wyłączone mimo że kabina niezle wygłuszona - po prostu dla bezpieczeństwa swojeg oraz ludzi i zwierząt przy których się pracowało.

Słuchanie na postoju - fajna sprawa ale kilka razy kumpel swego JD przez to nie odpalil - siadl akumulator.

Co do wracania np z przyczepami wieczorkiem z ryczącymi głośnikami - jak jazda BMW z zimnym łokciem :D z jednej strony a z drugiej - hmm - milo się jedzie jak leci dobra muza :(