Skocz do zawartości

Jak sprawuje się Bizon Hydrostatic

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Już zrobiłem biegi wchodzą i znalazłem 3 biegi, to była błahostka trzeba było użyć wd 40 troszkę popukać i powoli rozruszać i jest super. Serdeczne dzięki z poradę jeszcze jakbyś mógł napisać ile biegów ma 5058 wersja export z 92 roku, bo pisałeś, że ma 4 biegi a ja nie znalazłem 4

Opublikowano (edytowane)

ja mam bizona Z056 stół do rzepaku bardzo prosto się zakłada, tylko trzeba przykręcić 10 śrub, a Bizon Rekord na pewno ma taki sam stół i heder. Z dwoma kosami super sprawa są mniejsze straty ziarna, mniej się gubi. Jak nie miałem stołu to motowidła musiałem unieść na maksa do góry i były straty, a jak mam stół to motowidła mogę opuścić i może go trzepać na stole i nie ma takich strat jak było bez stołu. Jak sie nie mylę stół 80 cm nie radzę kupować mniejszego bo sa gówno warte prawie nic nie pomagają bo mój sąsiad ma mniejszy i nie poleca teraz ?:)

1. Nie krzycz (Caps Lock)

2. Ortografia

3. Z056, a nie ZO56

4. Po słowie spację naciskasz raz, a nie dziesięć razy...

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

we wszystkich niebieskich i niektórych czerwonych z lat 92 do góry

super sprawa a szczególnie w BSZ110

sa takze montowane z gigantach Z060 Z083

ja posiadam Rekorda czerwonego z 88 roku i mam hydrostat;P to i chyba troche do dołu z tymi latami;P

Opublikowano (edytowane)

Witam. interesuje mnie zakup Rekorda na hydro z dani z 1997 r stan wizualny jak i techniczny bdb tylko zauważyłem przy oględzinach ze cieknie delikatnie z przewodów dochodzących do silnika przekładni na złączał i chciałem się zapytać na co jeszcze zwrócić uwagę kombajn ma przejechane niecałe 1500 mth i czy warto się nim interesować z takim napędem z góry dziękuje za odp.

Edytowane przez stalon

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F
    • Przez hurlimannD70
      Kupiłem cały bęben młocarni do bizona czyli z cepami ale bez osi. Jest to nowy oryginalny produkt z fmż Płock. Leżał w stodole 30 lat , zastanawiam się czy dawać go do wyważenia . Na jednej ze środkowych tarcz przykręcone są blaszki jest ich chyba 5 sztuk w kupie. Wygląda jak by był kiedyś w fabryce wyważany ale nie jestem pewien. A do wyważenia musze jechać ponad 250km . Czy takie bębny składane w fabryce były sprzedawane wyważane ?? Czy ktoś mi podpowie ?
    • Przez Lukecki
      Witam użytkowników, 
      Zakładam temat, gdyż chcę się trochę dowiedzieć o tym kombajnie, jednak w internecie nie mogę znaleźć jakichkolwiek rzetelnych informacji. Słyszałem o mankamencie w postaci zagrzewania się silnika w czasie pracy, chciałbym się dowiedzieć jak często to się zdarza.  Również chce zaczerpnąć nieco informacji o typowych usterkach. Z góry dziękuję za info i pozdrawiam 
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Rafał11
      Witam, mam takie pytanie jestem młodym rolnikiem i jeszcze nie mam doświadczenia w obsłudze kombajnu i chciałbym się dowiedzieć czy da się sprawdzić stan skrzyni biegów bez rozbierania. Wiem jakie te skrzynie są w bizonie  i chciałbym sprawdzić czy w trakcie żniw się nie rozsypie. Z góry dzięki za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v