Skocz do zawartości

Prędkość i obroty do poszczególnych prac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kumpel Metal-Fachem belę owija 1min i 20sekund... Tego znacznie nie przyspieszysz a jak coś, to więcej z tym zachodu niż korzyści, nawet przy WOMie zależnym, zanim przełączysz to już trochę owinie a po drugie C-360 nie da raczej rady szybciej kręcić wałkiem z tym obciążeniem.

Opublikowano

kolego jest to możliwe ale nie polecam bo rozniesie Ci zwijkę :(

dajesz reduktor na pozycję wałek zależny od biegów (maksymalnie do góry ) drugi reduktor na terenowe i dajesz 5-ty bieg kręci jak szalony :)

ALE NIE POLECAM to stosuje przy cyklopie na wolnym gazie

Nie terenowe tylko neutralne.

Opublikowano

1 minuta i 20 sekund zebranie słomy i owinięcie czy tylko owinięcie bo ja prasą claas 46 roto zbieram słome i owijam siatką 1minuta 30 sekund .

Ciągnik ponad 60 koni a większym zeszedłbym poniżej 1 minuty 20 sekund .

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No praska pracuje na 35 ha. Ale już temat zamknięty zaprzęgam do niej Ursusa 1014 :D

Opublikowano

Witam

chodzi mi o c 360 i rozrzutnik obornika czarna białostocka

chciałbym rozrzucić 24 tony obornika czyli około 8 rozrzutników na 2 ha

jakim biegiem mam jechać i jakie obroty?

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że na trójce by najlepiej to poszło....ale nic nie sugeruje. Sam musisz sobie wybrać prędkość rozrzucania... :)

Edytowane przez Maroczek1
Opublikowano

panowie co wy tu piszecie ;[ jakie 3 czy 4 jak pisze mds212 byś go udusił przecież można przestawić po sów taśmy i wyjdzie mniej obornika nie będziecie wymyślali 1700 obrotów

jak doradzacie to chociaż rzetelnie nie będziecie gościa podpuszczać by ciągnik zarżną ;)

Opublikowano (edytowane)

A niby w jaki sposób ma zarżnąć ? Bo uważam że jemu chodzi o rozrzutnik 4,5 t dwuosiowy lub mniejszy bo można to wywnioskować po tym co napisał a poza tym raczej większego do 360 nie ma sensu zakładać. A w takim rozrzutniku 360 na 3 biegu to będzię się smiała i nic nie będzie czuła praktycznie.

Edytowane przez lew908
Opublikowano

Witam

dzięki za odpowiedzi

Rozrzuciłem dzisiaj troche na 3 biegu 1600 obr .ale coś szybko rozrzutnik to rozrzucał

Pas ok 500 m pola na jeden rozrzutnik wystarczył tylko

coś za dużo sypał

próbowałem 4 biegiem to się dusił

gdzie w rozrzutniku ustawia się żeby taśma wolniej szła?

Opublikowano

no właśnie dobrze ze kolega wyżej o tym wspomniał. W zasadzie powinny być tam strzałki naklejone od którego miejsca do którego miejsca trzeba ustawić aby szły w daną strone :P