Skocz do zawartości
News
Zaloguj się, aby obserwować  
mirek0829

Case Puma 130 kody błędów!!!

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
mirek0829    1

Witam

Jestem posiadaczem Case Puma 130 i dzisiaj podczas uruchomienia wałka wom wyświetlił się kod błędu 5027, ktoś wie co to może być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarek1977    1

Witaj ten kod to prawdopodobnie brak kontaktu na linii czujnik obrotów wom a komputer . Mogła przyśniedzieć kostka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jarek1977    1

Ja mam Steyra profi to odpowiednik Case maxxum i u mnie ta kostka jest z tyłu ciągnika pod wyjsciami hydraulicznymi .U Ciebie może być w innym miejscu . Najprościej znaleźć czujnik który jest przy końcówce womu i patrzeć gdzie biegnie kabel .Rozpiąć kostkę prysnąć isolem i powinno być dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kacperoo    0

Witam , posiadam Case 956xl , i mam problem z hamulcami , ponieważ ich wgl nie ma , hamulce są olejowe , i jak je zrobić , czy wystarczy odpowietrzyć a jeżeli tak to jak to zrobić . Pozr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarek1977    1

U mnie w case 745 xl zbiornik płynu hamulcowego jest nad pompami hamulcowymi a odpowietrzniki z tyłu ciągnika na pochwach tylnej osi przy tylnym moście .Ja rozpinam pedały hamulca dolewam płynu odkręcam odpowietrznik lewy pompuje pedałem hamulca lewym aż pocieknie płyn zakręcam odpowietrznik prawy tak samo i są hamulce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazi    59

Witaj ten kod to prawdopodobnie brak kontaktu na linii czujnik obrotów wom a komputer . Mogła przyśniedzieć kostka

 

dokładnie kod odnosi sie do czujnika prędkości wom - przerwa w obwodzie

 

na początek proponuje sprawdzić wtyczkę czy nie zaśniedziała albo się poluzowała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirek0829    1

ok dzięki za pomoc, sprawdziłem wtyczkę i jest ok puma jest jeszcze na gwarancji i przyślą nowy czujniczek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez piotrek202127
      Witam,
      Chcę kupić prasę z powyższych lecz nie wiem która była by najlepsza. Wiem że Case i NH to prawie  to samo lecz może się czymś różnią. Czy warto kupić prasę zachodnią czy polska też da radę. Dodam że prasa będzie robiła ok 550 bel rocznie. Pracowała by z 82km ciągnikiem. Czy częśći zamienne do tych pras bardzo różnią się ceną? Słyszałem od wielu że Unia to najlepsza polska prasa. Czy waszym zdaniem Unia wystarczy na 550bel rocznie. 
      Z góry dzięki za pomoc
    • Przez Szymekin
      Mam problem ze swoją maszyną, ostatnio zauwazyłem ze podnosnik nie działa tak jak potrzeba napoczątku gdy podniosłem go do góry słychać było jak ciągnik daje olej i by chciał podniesc jeszcze wyzęj choć ramiona były już w najwyższym położeniu, a teraz podnosnik wcale nie działa ani z kabiny ani z zewnątrz 
    • Przez nowalkopol
      Tak jak w temacie: Casa MX 110 brak jazdy do tyłu (do przodu działa ) po przełożeniu rewersu na jazdę do tyłu zapala się kontrolka na tablicy lecz nie ma żadnej reakcji ciągnika. Podnośnik oraz WOM działają. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny problemu? Ktoś już miał taką przygodę?
    • Przez bartekandruszko
      Witam. W moim case pompa hydrauliczna znaczyna wyć przy obrotach około 800 później cichnie i znów zaczyna wyć od 1600 do 1700 a później znów cichnie, agregat podnosi biegów nie rozłancza niby wszystko ok, ale jak zacznę podnośić maszynę na tylnym tuzie przy tych obrotach co wyżej napisałem to się wycisza a jak podniesie do końca to znów wyje. Czyżby to były objawy umierajacej pompy? Pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.