Skocz do zawartości

Fendt 56ps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam propzycję zakupu ciągnika fendt (prawopodobnie 103s) o mocy 56 km.

Proszę o informację o ciągnikach tej mocy lub modelu.

Ciągnik jest z 81 roku , stan jest pozytywny.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przebieg to około 6500

stan wizualny bardzo dobry , kabina w porządku nie zdemolowana.

Opony do wymiany , tył 13,6/36.

Właściciel a raczej handlarz nie zna modelu ciągnika.

Na tabliczce znamionowej znajduje sę napis

model F135s

engine D226

W necie nie znalazłem takich oznaczeń odnośnie fendta.

Czy jest to opłacalny zakup w cenie 16000.

Opublikowano
Przebieg to około 6500

stan wizualny bardzo dobry , kabina w porządku nie zdemolowana.

Opony do wymiany , tył 13,6/36.

Właściciel a raczej handlarz nie zna modelu ciągnika.

Na tabliczce znamionowej znajduje sę napis

model F135s

engine D226

W necie nie znalazłem takich oznaczeń odnośnie fendta.

Czy jest to opłacalny zakup w cenie 16000.

Od handlarzy nie radze kupować oni zawsze coś kombinują nie mówie o tobie @Turbina możliwe że ten Fendt ma więcej MTG ale za 16tyś to nie tak źle

Ja wiem Fendta 306LSA 76km za 22tyś ale też od handlarza http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/11992...0_65_238724.jpg

Opublikowano

Ponownie zapraszam wszyskich do wypowiedzi.

Temat jet gorący i zapewne dotyczy wielu użytkowników .

Zakup ciągnika marki FENDT jest zawsze aktualny,

ze względów praktycznych, funkcjonalnych i niezawodnych.

Proszę o wszelkie wypowiedzi w temacie ciągników w zakresie mocy 56km

Proszę o wskazanie modeli o wymienionej mocy.

Opublikowano

@Adik ziel- no masz racje, sam nieraz się spotkałem z takimi zdarzeniami że ciągniki widać że coś było grzebane a ci wmawia że normalnie nówka blaszka.

A wracając do ciągnika to powiem ci że za te pieniądze to on by musiał nieć TUR-a, co do przebiegu to jeśli to uczciwe 6500 Mth to jeszcze powinien ci sporo posłużyć.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i zainteresowanie tematem.

Zamykam jednak dyskusję po dokładnych oględzinach maszyny.

Brak wspomagania a w szczególności jasny dym z tłumika i przedmuch z odmy , zdyskwalifikował ciągnik.

Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Fed334
      Witam!
      podczas rozłączenia przedniego napędu, występuje szarpnięcie, rzucenie przednimi kołami w ciągniku.
      Także podczas hamowania, kiedy po zakończeniu hamowania i puszczeniu pedału hamulca(wtedy rozłącza się przedni napęd automatycznie) występuje szarpnięcie.
      załączenie napędu wygląda bez zarzutów.
      Co może być przyczyną?
    • Przez Rolnik8888
      Witam od czego jest błąd w zdjęciu niżej ciągnik Fendt 514c 

• Przez Dominikan
      Dzień dobry mam problem w fendzie 308 farmer turbomatik z 1996 roku, a mianowicie nie opuszcza mi podnośnik w kabinie, ale podnosi, na błotnikach wszystko działa opuszcza i podnosi ,co to może być za przyczyna, ciągnik posiada EHR, tam chyba na tym pokrętle panelu sterowania jest linka bo mi coś się zacinało przy opuszczaniu i wreszcie przestało działać, z góry dziękuje za podpowiedż w tym temacie.
    • Przez spiderexe
      Witam, obecnie posiadam Zetorę Forterrę 120 i jestem niezadowolony ze zużycia paliwa w transporcie. Jeżdżę z ładunkiem około 12 ton w jedną stronę, pełny, a w drugą pusty. Moje średnie zużycie paliwa wynosi około 48 l/100 km i 8 l/h. 
      Jakie jest rzeczywiste zużycie paliwa w Fendcie 926 lub coś podobnego w transporcie? Dzięki vario może być oszczędny, bo i tak chciałbym jeździć z cięższym ładunkiem. Dziękuję za informację.
    • Przez Conami17
      Witam, Pany rozdzielacz z tyłu pod kabiną zaraz za czujnikiem zamoconwanym centralnie na środku, wyje mi. Jeśli biorę na opuszczanie to słychać że to idzie na siłę wszystko. Opuści ale nie może hydraulika tak pracować. Gdy wrócę dźwignia od ehr na stop, też to mija. Również gdy wezmę którymś przyciskiem na błotniku, również przestaje . Zamieniane były cewki miejscami (podnoszenie-opuszczanie) , zawór oczyszczony- było trochę opilkow w środku. Nadal to samo. Wie ktoś gdzie szukać przyczyny? Dodam że z od prawej str jest czujnik malutki taki na magnez, majster go wymienił. Mówił że jak się nozem weźmie po między czujnikiem A magnesem- to też przestaje pracować hydraulika. Proszę o pomóc 
      Trzeba brać się za roboty w polu bo sucho A tu strach bo czuć że hydraulika chodzi jak na wymuszenie. Ewidentnie słychać w tym dzieliniku za czujnikiem położenia ramion. Z góry dziękuję za pomóc  pozdrawiam 
  • Dodaj nową pozycję...
v