-
Podobna zawartość
-
Przez pawel121
witam mam pytanie chodze do technikum rolniczego nie długo bede kończył szkołe . Czy istnieje taka możliwość że jak przejme gospodarstwo po rodzicach i dostane dopłate na młodego rolnika to bede mógł tych pieniędzy nie wydać i czy bym mogł złożyć wniosek do uni na dotacje na ciągnik i te pieniadze które dostałem na młodego to bede mógł włożyć na ciągnik czyli to drugie 50% bo jak wiadomo trzeba swoje pieniadze też włożyć ponieważ unia całości nie da na traktor . czekam na odpowiedź dzięki pozdrawiam.
-
Przez Tom766
Witam mam takie pytanie czy jak pójde do technikum na porfil weterynari lub agrobiznesu to bede mógł sie ubiegać na w programach Młody Rolnik i podobne w celu rozwoju gospodrastw
-
Przez Marcinekk23
Witam kolegów
Już od dzieciństwa pomagam na gospodarstwie mojego wujka (brata mojego taty) i jako że wujek jest już starym kawalerem i nie ma syna .
Się tak przyjęło że gospodarstwo zostanie przepisane w przyszłości na mnie .
Gospodarstwo nie jest duże liczy ok 11ha pola i hodowle trzody chlewnej .
Lecz z powodu tego że gospodarstwo jest małe chciałbym mieć dodatkowe wykształcenie (w moim wypadku mechanik) żeby się troche utrzymywać z gospodarstwa oraz z pracy .
Planowałem po gimnazjum uczyć się na mechanika ..
Lecz dowiedziałem się że jeśli nie zakończę żadnej szkoły rolniczej to nie będą mi przysługiwać żadne dofinansowania i dotacje (młody rolnik itp) . ;/
Jestem już w 3 gim porostu nwm co robić dalej , gospodarstwo jest małe i przydałoby się jeszcze jedno źródło dochodu ..
Nie wyobrażam sobie życia bez tej gospodarki , kocham to bardzo .
Co mi proponujecie ?
-
Przez kamil2111
Witam. Uczęszcza lub uczęszczał ktoś do takiej szkoły, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda nauka w takiej szkole, praktyki itp. Z góry dziękuje
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jaki kombajn na małe gospodarstwo