Skocz do zawartości

Polecane posty

sloneczko18    0

Witam. Mam kłopot ze światłami w MF255. Gdy chciałem podłączyć lampę roboczą pod gniazdo przyczepy, zgasła prawa lampa postojowa, i nie ma obu świateł stop, reszta świateł (kierunki, postojowe przednie, krótkie, długie, lewe postojowe tylne, oświetlenie wskaźników) działa. Nie ma tylko świateł stop i prawej tylnej postojówki. Żarówki sprawne, bezpieczniki w skrzynce też sprawne. Nie mam pojęcia gdzie tkwi problem. Proszę o pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ecik    0

A jak ją podłączyłeś do wtyczki? Na które styki? Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie wtyczki i jej podłączenia. A poza tym jaka żarówa w tej lampie roboczej? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sloneczko18    0

Żarówka reflektorowa nie wiem ile wat (coś w rodzaju przeciwmgielnej przedniej). Zdjęcie gniazda zaraz wrzucę.

 

hak-gniazdo.JPG

Podłączyłem do 2 i 5, bo między tymi stykami było napięcie, i wtedy zgasła postojówka i na chwilę zapalił się prawy kierunek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Ecik    0

mase podłącz na 3 a plusa na 5. Bo podłączyłeś na kierunkowskaz i pozycyjne lewe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sloneczko18    0

Ok. Ale nie świeci się stop i prawe postojowe i nie wiem jak to naprawić, może gdzieś są jeszcze bezpieczniki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ecik    0

Pewnie bezpieczniki. Posprawdzaj jeszcze raz dokładnie a jak bedą dobre to sprawdzaj w samych lampach czy jest masa, napięcie. Gdzieś musi być przerwa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×