Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam na niego 45-50 tyś. Ma mieć 80-90km mocy. Szczególnie zależało by mi na dobrej skrzyni. Mam złe wspomnienia z zetorem i mam dość walącej się skrzyni :D

Co możecie mi poradzić? Nad czym się zastanawiać? Jaki sprzęt się na da?

Opublikowano

Hmmm co do zetora to miałem styczność z 7011 to non stop biegi się waliły ale może inne wersje, nowsze są lepsze pod tym względem. Co myślicie o Zetorku 8540? skrzynia jeszcze bez półbiegów wszystko mechaniczne tyle że czy na dał by się do tura.

Opublikowano

Właśnie jutro mamy jechać oglądać zetora 9540 z turem veto, trzy sekcyjnym, samopoziomującym. Opony szerokie, 18 tył podobno. Rocznik 92. Trochę stary, pierwsze wypusty ale może jest ok. Ceni go na 53tyś

Opublikowano

Przepraszam za powtórzenie :)

Byłem dziś w 3 miejscach. Wszędzie tam były zetory. 9540 x 9540+tur x 7540+tur.

Wybraliśmy 7540 :) Sprzęt jest zadbany. Chodzi jak ta lala :D

Co możecie mi o nim napisać?

Opublikowano

zetor 7540 prosty konstukcyjnie bez zbędnej elektorniki do której potrzebny seriws oczywiście przedni napęd bo praca ciągnika z turem bez napędu na przód to nie żadna praca

Opublikowano

Witam prowadzę gospodarstwo hodowlane bydła mlecznego, mam 20ha( + pola bez umowy ) głównie użytki zielone. Ciągniki jakie posiadam do ursusy c 330 ,c360 i 4512. Szukam jakiegoś mocniejszego traktora 4x4 do orki i uprawy może być z turem. Maszyny jakie posiadam to prasę claas rollant , poznaniak i ogólnie maszyny od 4512 . Ziemia głównie ciężka. Teren górzysty jaki byście poleciła ciągnik spełniający moje wymagania ? Z góry dziękuję.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v