Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli ma wszystko dobre to nie musi mieć większego :) Producent napewno się ubezpiecza podając taką wartość do danego ciągnika. Jak bedzie większy to znowu alternator dostanie po d*pie :)

Opublikowano

oj bez przesady, jazda na światłach czy z innym urządzeniem elektrycznym nie tak obciąża alternator, na przykładzie swojego ciągnika wnoszę że nie jest to tak ważne bo jeśli sdf wkłada seryjnie do podstawej wersji r3 100Ah, a do droższych wersji czy za dopłatą 160Ah to nie wierzę że i alternator jest mocniejszy, u mnie 100ka padła po 5 lat wstawiłem 125ah i jest oka

Opublikowano

Witam kolegów!

Mam taki problem z case jx 80,a mianowicie chodzi o to że nie chce on chodzić w zimę

gdy już odpali to niechce wejść na obroty,gaśnie .jest on zalany letnim paliwem, lecz na zimowym było to samo,zapowietrza się

zapomniałem dodać: filtrty są nowe :mellow:

Opublikowano

mam też zetora 3320 2003 rok pali bez problemu. wchodzi na obroty,zalany tym samym paliwem

myslałem nad tą grzałką do paliwa,lecz znajomy sądzi że to może byc pompa paliwowa :(

Opublikowano

tyle że filtr filtrowi nierówny,

mam auto z dieslem i kiedyś natchnęło mnie aby kupić markowe filtry knechta, w zimie nie dało się na tym jeździć, po zmianie na noname było ok

Opublikowano

Ewentualnie możesz do 60l diesela wlać 1l benzyny, może pomoże, ale nie powinno zaszkodzić, już 2 zime odpalam w ten sposob i jeszcze sprawdź bezpieczniki

Mój jest z 2007, podstawowe wyposażenie

Opublikowano

dzieki za odp ps filtry oryginały od dealera za 200 zł filtr paliwowy :blink: :unsure: i zmieniane były 2 razy do roku ,paliwo leję dobre bez zanieczyszczeń (niebieskie),była wlana nawet benzyna, lecz tylko w tłumiku wybuchała i nic,był też dodawany uszlachetniacz do paliwa i nic ^^

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj znacznie poluzować korek od wlewu paliwa, tak aby powietrze miało łatwiejszy dostęp... po rozgrzaniu można normalnie dokręcić. Posiadam NH td5030 od 4 lat i przez dwie pierwsze zimy również miałem z tym problemy. Początkowo myślałem że coś z paliwem ale nie pomagały żadne vervy czy v-powery i uszlachetniacze. Nigdy też nie zauważyłem aby filtr był zabity, spuszczałem również paliwo i w nim również nie było nic niepokojącego. Ciągnik zawsze ładnie odpalał nawet w -25oC pochodził kilka minut ale przeważnie po wyjechaniu z garażu gasł. Od dwóch lat jak stosuję sposób z korkiem nie miałem takiego przypadku.

Edytowane przez ursuss
  • Like 1
Opublikowano

Do diesla jeżeli już to wlewamy naftę aby zmniejszyć lepkość i gęstość paliwa. Przed pompą paliwową powinien być jeszcze jeden filtr wstępny (sitko), może ono ma zmniejszony przepływ

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kurzyn198
      Witam wszystkich
      Posiada ktoś z was schemat elektryczny do Case Mx 135. Padły mi kierunkowskazy, bezpiecznik jest ok, przerywacz jest sprawny (podmieniałem ze sprawnego ciągnika), awaryjne działają, a kierunków brak.
    • Przez karola44
      Witam.
      Od dłuższego czasu zbieram informacje na temat starych serii traktorów international harvester x23 i x74.
      Przymierzam się do zakupu własnego traktora do okazjonalnego użytku domowego. Gospodarstwa rolnego nie posiadam, jakiś ogródek, który ewentualnie mógłbym w przyszłości powiększyć. Jednak często potrzebuje zapiąć trolla na tył i nim coś pogrzebać. Przyciągnąć kilka ton piachu, czy ziemi i później to zagospodarować. Przy tych wszystkich robótkach jest potrzeba wykonania kilku przelotów po około 15 km. 
      W domu jest dostępna siuntka, która jest własnością brata. Siuntka jaka jest wszyscy doskonale wiemy. Daje radę, ale jest bez kabiny i ogólnie nienawidzę tej konstrukcji.
      Ograniczeniem jest budżet. Wiadomo im taniej tym lepiej, ale okolice 20000 zł to taka realna kwota.
      Biorąc pod uwagę parametry techniczne c360, czyli moc około 50KM, wagę około 2,5T, udźwig podnośnika, rozmiary i zwrotność, prędkość jazdy naturalnym zamiennikiem dla siuntki jest IH 523, 553, 533, 633, 454. Lub czterocylindrowe 624,574,674. 
      Czy znajdą się tutaj użytkownicy tych traktorów i mogliby się wypowiedzieć na ich temat? Może właśnie mają porównanie z siuntką? 
      Jestem bardzo dużym fanem silników d179, czyli trzycylindrowego ih montowanego w tych ciągnikach. 

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Winner
      Witam, niedawno kupiłem Case MX100C z drugim kompletem kół do miedzyrzędzi, sprzedający twierdził że kiedyś gdy kupował ten komplet to szukał i dobrał prawidłowo rozmiary żeby przód zgrywał się z tyłem ale ja mam wątpliwości ponieważ przód jest w tym zestawie prawie łysy a tył z 85% jeszcze ma, może ktoś pomorze i sprawdzi czy dobrze dobrane wymiary czy trzeba inną kombinację. Chcę wymienić te łyse z przodu i nie chciałbym kupić opon które nie będą pasowały rozmiarem. Obecnie jest tak jak widać na zdjęciach.

• Przez marek_99
      Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć Jak wejść w menu kalibracji skrzyni powershift Case Puma 140 z 2021r. Wiem że w NH trzeba wcisnąć dwa guziki na raz ale tu nie ma takiej możliwości. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v