Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pszenicy dobrej nasypiesz na nią do 20t, ciągnik 150 km to minimum, ja ciągam dwie 12, pszenicy mam 28t, przyczepy 8 ciągnik 150 km to tak sobie z nimi radzi, ale ja 2 przyczepy ciągam, z jedną będzie dużo lżej.

Opublikowano

Bedziesz musiał zrobić linki do burt bo jak nasypiesz pełno to sie rozkraczą.

A jeśli chodzi o konie to zależy w jakim terenie Jak tylko po drogach nawet gruntowych to cieżkie 120km jakoś sobie da rade ale jak po polu za kombajnem jeździć to w pierwszym piasku zostaniesz.

Ja bym był zwolennikiem 2 mniejszych.

Bedziesz musiał zrobić linki do burt bo jak nasypiesz pełno to sie rozkraczą.

A jeśli chodzi o konie to zależy w jakim terenie Jak tylko po drogach nawet gruntowych to cieżkie 120km jakoś sobie da rade ale jak po polu za kombajnem jeździć to w pierwszym piasku zostaniesz.

Ja bym był zwolennikiem 2 mniejszych.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      xxxxxxxxxxxxxxx
    • Przez ahten
      Witam, zastanawiam się ad założeniem hodowli koni zimnokrwistych. Typ sokólski bądź sztumski. Na początek chciałbym nabyć 2-3 klacze z rodowodem, z czasem zwiększyć ich ilość i ubiegać się o dopłaty z programu ochrony zasobów genetycznych dla koni zimnokrwistych.
      Czy ktoś z Was korzysta z tych dopłat? Jak jest z oceną klaczy, które zostaną zapisane do programu?

Mam koło doku około 2 ha łąk w tym staw wodny z łagodnym zejściem. Zamierzam niedługo to wszystko ogrodzić (jakim najlepiej?), najpierw postawić wiatę, gdzie konie mogłyby odpoczywać, spożywać pasze oraz nocować, a w późniejszym terminie wybudować stajnie docelowo dla 20 klaczy.
      Konie po całym pastwisku chodziły by swobodnie, co jakiś czas dostarczał bym im wodę (balia) oraz owies.
      Mam około 20 ha ziemi (plus większość potrzebnych maszyn) gdzie mógłbym produkować pożywienie dla zwierząt, dodatkowo mam jeszcze 2 ha łąk oddalonych od domu o około 1 km, gdzie mógłbym je wyprowadzać na popas w okresie od wiosny do jesieni.

Źrebaki zamierzałbym sprzedawać innym hodowcom, a jakby to się nie udawało, to ewentualnie na rzeź.

Co myślicie o takim pomyśle?, czy ma to szanse powodzenia i w perspektywie czasu zarobku? Interesuje mnie każda rada:)
    • Przez Elunia0113
      Witam,
      chciałabym się dowiedzieć jaka jest obecnie cena koni w tzw "pierwszej klasie" (najlepszych, najgrubszych) na wagę??

Dodatkowo proponowałabym, żeby podawać aktualną cenę ze swojego regionu, co ułatwiłoby orientacje w cenie koni na wagę.

Pozdrawiam
    • Przez maniek4365
      Witam,mam takie pytanie jaki dochód jest sprowadzania koni z niemiec (surowych,ze stad) zajeżdżanie,zaprzeg i sprzedaż do niemiec ? Pozdrawiam
    • Przez MlodyRolnik32
      Witam . Od niedawna posiadam fendt'a 312 i chcę do niego zakupić przyczepe doradzcie mi czy tandem czy zwykło czy warto hamulce najazdowe bo nie ma on sprężarki prosze o odpowiedzi z góry dzienki
  • Dodaj nową pozycję...
v