Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
coolczak

Massey 398 blokada mostów

Polecane posty

coolczak    0

Witam wszystkich.Potrzebuję info gdzie znajduje sie włącznik blokady mostów w MF398,skrzynia 12/12 z rewersem, rocznik 91.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Runder    8

Znajduje sie po prawej stronie od twojego kolana jak siedzisz niebieski nieduży ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darkdevil    9

w moim mf 375 też 12/12 i 91r znajduje się obok dźwigni od podnośnika taki pomarańczowy przycisk chyba że masz włączany mechanicznie to obok lewarka od zmiany biegów u mnie niestety nie działa olej dochodzi ale się nie blokuje :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

qqw

Edytowano przez Profil usunięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coolczak    0

Ale ja nie mam takiego przycisku. Mam tylko przełącznik przy dzwigniach podnośnika, który podejrzewam o właczanie blokad, tylko ze uzywając go nic sie dzieje. Reszta przycisków jest jasna.

 

w moim mf 375 też 12/12 i 91r znajduje się obok dźwigni od podnośnika taki pomarańczowy przycisk chyba że masz włączany mechanicznie to obok lewarka od zmiany biegów u mnie niestety nie działa olej dochodzi ale się nie blokuje :(

Tyłu też nie blokuje?? Dzieki za odpowiedzi, bo już wiem gdzie zacząć szukać usterki.

Edytowano przez coolczak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darkdevil    9

mi właśnie tyłu nie blokuje tylko z przodu co dziwne się blokują :)

Edytowano przez darkdevil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

qqw

Edytowano przez Profil usunięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darkdevil    9

normalnie czarna magia :) osobiście nie wiem jak to powinno chodzić bo nigdy nie używałem tego w pracy tylko sprawdzane było w garażu na podniesionym ciągniku to tylko przód się blokował i ciągną a tył nie chciał i kontrolka się nie zapalała więc dałem sobie z tym spokój i nie używam tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

qqw

Edytowano przez Profil usunięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
darkdevil    9

czujnik chodzi dobrze bo jak się go wykręci i wciśnie to kontrolka się zapala a prąd dochodzi do elektromagnesu bo słychać jak pyka i olej dochodzi bo odkręcałem przewód po prostu ten bolec co blokuje się nie wysuwa może się zastojał od nie używania któż wie ile ten ciągnik stał we Francji nie używany :) jedyne co wiem to na dachu już mech obrósł między szyber dachem a osłono od filtra kabinowego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez marekgg
      Witam  mam problem z ciągnikiem massey ferguson 3645 wyleciał olej przez tłoka z przyczepy ze skrzyni zapaliły się kontrolki na czerwono i nie ma żadnych biegów, ciągnik pali  ale nie jeżdzi  wszystkie podnośniki i wałki działają. Proszę o poradę co zrobić.
    • Przez PawelJ
      Witam. 
      Potrzebuję pomocy w związku z problemem z blokadą w mf 235. Włączyłem blokadę na wstecznym biegu- tzn. ciągnik się zagrzebał wcisnąłem sprzęgło wcisnąłem blokadę i jechałem w tył. po kilku sekundach coś strzeliło - taki krótki mocny trzask. Od tego czasu blokada nie chce się włączyć  :mellow: . Pedał wciska się lekko, teoretycznie nie słychać też żadnych niepokojących dźwięków z obudowy mostu, przez chwilę tylko było słychać tak jakby jakiś element we wnętrzu miał luz  ale teraz jest spokój. Co mogło się stać? Może ma ktoś rysunek budowy tego modułu w ciągniku? 
      Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez NICCO
      Witam mam problem ze swoim mf 6150, przestał działać podnośnik w ogóle nie świeci się nic na panelu ehr ani te dwie kontrolki od pozycjonowania ani dioda z ! nie podnosi anie nie opuszcza zarówno z kabiny jak i z błotnika, manualne podnoszenie działa tu przy kole pod spodem, sprawdzałem bezpieczniki zarówno te pod maska jak i w kabinie, są ok. chciałem dodać że i WOM się nie włącza. pomocy ?
    • Przez Mnichu1979
      Zamontowałem nową pompę hydrauliczną massey 294 s, podnośnik działał do momentu podpięcia pod agregat i kicha, okazało się ze poszedł uszczelniacz w pompie. Jaki może być powód inny od wadliwej pompy, na starej oprócz braku mocy było wszystko Ok.
    • Przez 235Ferguson
      Witam,
      Pilnie potrzebna pomoc. Jaką polecacie uszczelkę pod głowicę do Masseya 235? Kolejny raz po 2 latach od naprawy "przedmuchło" mi uszczelkę. Zastanawiam się czy miedzianą czy jakąś inną? Proszę o rozsądne odpowiedzi. Z góry dzięki.
      Pozdrawiam
×