Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam :) mam nie lada problem z wyborem odpowiedniego cignika dla siebie pomiedzy mf 5455 a case maxxum 110 chodzi mi o cignik dobry do ładowacza chciałbym tez zeby miał przedni tuz i wom. dlatego potrzebuje dobrej rady uzytkowników takich ciągników :)

Opublikowano

W robocie ma maxxuma z turem, tuzem i womem. Jak na razie nie narzekamy. Prawie 2000 mth ma i bez mniejszych awarii. Zwinny, krótki, dobrze wyposażony, oszczędny, wydajny. To mogę o nim powiedzieć pracując na nim.

Opublikowano

cena obu modeli jest zbliżona różnica 5 tyś na korzyść case a spalanie to jakie może w tych ciągnikach bo miałem mf na testach u siebie w gospodarstwie kilka dni temu chodził w beczce 7tyś i spalił ok 7,5-8l na mg w poniedziałek mam miec case to porównam ale tak przy orce lub w agregacie jakie mają spalanie? No i pytanie o przekładnie w pierwszym jest 16/16 a case ma 17/16 jak sie spisują :)

Opublikowano

Ja mam 5465 od 2004roku i jest ogólnie ok. A może też byś zastanowił się nad takim modelem? U mnie jest wepchana 6tka pod maske i ma 120km także case słabszy na pewno i kultura pracy lepsza zdecydowanie. Też jest zwinny troszke cięższy od 4ki ale to raczej na plus.

Opublikowano (edytowane)

Posiadam Maxxuma 110 i nie zachwalam go.Jest u mnie rok a serwis czeto przyjeżdżał.

Bo to podnośnik sam się podnosił,bo to wskaźnik nawalał od paliwa,pompa wody przeciekała,kierownica sama ucieka lekko lecz tego nie zdołali naprawić.

Ostatnio na skrzynia zaczęła lekko wyć jak w 60-tce.

To są moje indywidualne odczucia.W okolicy znajomi maja z 6 Case i żaden mu nie nawala chociaż u nich bardziej mają co robić.(ps.tylko że mają inne modele)

Zastanów się nad Claasem. kumpel ma i robi w 5lat przynajmniej 8tyś mth i nie miał żadnej dużej awarii.(posiada 3 najmłodszy 2lata)

Ps.

Jeżeli ciągnik będzie robił w polu bierz 6 baniaków 4 za lekka

Edytowane przez Molq

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez andrewk
      Witam, do sprzedania instrukcja obsługi do traktorów Massey Ferguson 6110 - 6190 w języku polskim. Gratis dla kupującego dorzucam instrukcję napraw do powyższych modeli w formie pdf (ang).

Cena 70zł + wysyłka

Chęć zakupu kierujcie wysyłając mi wiadomość

Pozdro

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez SawekOcha
      Witam. Poszukuje posiadaczy ciągnika case cs 86. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się te ciągniki i co jest w nich wadliwe. Ile pala.
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
    • Przez grzybekkee
      Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.

Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
  • Dodaj nową pozycję...
v