Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Ponoć ostatnio dość dobrymi i tanimi traktorami są ciągniki Kubota ...

Tani to może i zefir i foton ale nie kubota, kubota ma dobre wyposazenie i z tego względu jest tania jeśli porównamy to wyposarzenie do inych marek,

Opublikowano

Mysle ze Foton to Badziewiarska podróbka ale dla małego gospodarstwa to w sam raz małe dość niezłe wyposażone itp. W sam raz do małej roboty, ale czy cena jego jest taka rewelacyjna??? nie powiedziałbym tego

Opublikowano
Mysle ze Foton to Badziewiarska podróbka ale dla małego gospodarstwa to w sam raz małe dość niezłe wyposażone itp. W sam raz do małej roboty, ale czy cena jego jest taka rewelacyjna??? nie powiedziałbym tego

W jednym numerze RPT był właśnie opisany ten foton i ci powiem ze to wyposażenie wcale nie jest dosyć niezłe nawet odpowiedniej skrzynki na klucze w nim nie ma, odpadająca farba, urywająca sie końcówka wom nie szczelna kabina nawet wlew paliwa tak zrobili ze nie daje sie przez niego lać paliwo szybko i sprawnie . Jak dla mnie za ta cene i za ta jakość to on sie do żadnego gosp nie nadaje !!!!!

Opublikowano

belarusy, fotony zefiry to czwarta liga, z moich obserwacji znajomych gospodarstw i ogólnei w okolicy najtańszym ciągnikiem dla mniejszych gospodarstw ciągle jest zetor, bo za małą kase coś tam z komfortu i niezawodności zapewnia podobno, a jak ktoś młody i narwany, albo ma hajsu z innych źródeł ;) to lambo kupuje, a do pronarów różnie ludzie nastawieni kilka nowych jest ale jednak ludzie do zetora przekonani i wyniki sprzedarzyw polsce chybanalepiej to potwierdzają :P

Opublikowano

Właśnie jeśli chodzi o ciągniki to myślę że Zetor nadal wygrywa-w stosunku ceny do jakości ;)

Jeśli chodzi o maszyny uprawowe to myślę że jest teraz pełno firm które je produkują np.Bomet-choć tu ta jakość podobno nie jest dobra :P

Opublikowano
zetor sie najlepiej sprzedaje bo to jest sprawdzona marka i bardzo czesto kupuja je wlasnie rolnicy ktorzy wczesniej juz mieli zetora. ale taki tani znowu nie jest. a co myslicie o tych maszynach: http://www.rolnicze-maszyny.pl/

Jeśli chodzi o tą firmę to podobno agregaty mają w porządku ;) Nie wiem jak z pługami tej firmy.

Myślę że jest to dużo lepsza firma jak Bomet.

Opublikowano

Pronar wyprzedził Zetora w technice generacją P5, P6, P7 i P9 i Zetor daleko w tyle zostaje. I jak mamy porównywać Zetora i Pronara P5 to zdecydowanie wolał bym kupić P5 niż Zetora Proxime

Opublikowano

Bartus16 a masz nowego zetora że wiesz?

Ale tak wogole ten temat jest o maszynach nie ciągnikach, zapewne autorowi chodziło o maszyny rzemieślnicze i takich różnych tańszych firm, moim zdaniem jednoznacznie tródno określić co jest lepsze i czy dana maszyna np. kosiarka lub pługi warte są 2 razy większej ceny, proponuje obejrzeć na żywo konkretne maszyny i wtedy wyrażać opinię bo sugerowanie się ceną i minaiturką obrazka na necie lub zobaczyć tylko te rzemieślnicze a nie widzieć np "markowych maszyn" uni grudziąc chociaż już o zachodnich nie wspominając jest różnica

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Bartus

To może powiesz nam co wspólnego ma P5, P7 z Białorusią i skąd wiesz, że Zetor jest od nich lepszy.

Opublikowano

bo tak jest bo pronary to jedno wielkie go.. nie jeden wlasciciel sie juz na to skarzyl a na zetora jeszcze nikt zlego slowa nie powiedziali tym sie sugeruje tak samo dlaczego zetor jest tak popularny a tych nowych pronarów na polach nigdzie nia ma bo nikt nie chce sie wladowac na mine i tyle mam na ten temat do powiedzenia

Opublikowano
ciekawe ile porobisz tym pronarem ..... :angry: zetor napewno jest lepszy od tych wszystkich wynalzków z bialorusi :lol: <_<

Ja mam Pronara 82A 2001 i Zetora 3320 z 2004 roku i te nowe Zetory to są do niczego, ciągle coś siada, jak nie jakiś licznik to akumulator, to zamek w dżwiach, to chłodnica pęknie. Ja mam porównanie to wiem co pisze, I to spalanie Zetora mnie normalnie rozbraja, pali więcej od Pronara i mam o połowę mniej koni... A seria P to jest już całkiem inna bajka, silniki perkinsa, iveco, i deutza... Bez obrazy ale ty nie wiesz co to jest chyba seria P <_<

Opublikowano

Zefir( P8 804a) jest tani 85km za ponad 80tys brutto.Jeśli chodzi o maszyny to od rzemieślników. W okolicach Mrągowa chyba jest taki co przyczepy do bel robi (Vektor ma taką)za 19tys jest lux sztuka ,ale jej chyba na PROW nie można wiec dla mnie Pronar zostaje.Niedrogie są także maszyny z Agromaszu a nie sa gorsze niż te z UG.

Opublikowano

jak dla mnie zetor byłby dobry jakby byl w cenie pronara bo wiele wiecej nie oferuje lecz nadrabia dobra opinia. ja tam ciagle slysze ze pronary sie psuja tylko zawsze od kogos kto ma inny ciagnik... tylko przejzyjcie forum o zetorze to tam tak samo usterek nie brakuje