Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam w związku z tym że jest zima postanowiłem zrobić kultywator.Ale potrzebuję wymiarów takiego kultywatora na 14 zębów czy był by ktoś w stanie zmierzyć swój kultywator i podać tutaj wymiary? I jakie profile będą najlepsze? Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez marles
Opublikowano

Policz czy się opłaca samemu od podstaw spawać, może lepiej gdzieś dorwać ramę albo kupić w kiepskim stanie i odnowić ( np z pokrzyw od większego rolnika). A te 14 zębów to na ile szer roboczej. U mnie tam jakieś dwa kultywatory stoją polskie, bodajże 2,2 m i 3,0 to mogę juro zmierzyć.

Opublikowano

Dokładnie kolego jak musisz kupić materiał plus robota elektrody tarcze poza swoją satysfakcją że samemu zrobiłeś to dostaniesz po kieszeni ja swojego w idealnym stanie plus dodatkowy komplet redlic takie kiedyś dawali i ojciec schował dostałem 500 zł bo tak chcą na Tablicy plus minus

Opublikowano (edytowane)

U mnie tam jakieś dwa kultywatory stoją polskie, bodajże 2,2 m i 3,0 to mogę juro zmierzyć.

Jak możesz to pomierz tego na 2,2 m i najbardziej mi zależy na wymiarach układu zawieszania. Jak możesz to nanieś na to zdjęcie http://c.wrzuta.pl/wi3058/c1078387001e59c652b544c4/kultywator wymiary z góry dzięki za pomoc.(chyba że masz inną ramę ale ja będę spawał coś na wzór tej)

A kultywator szukałem w mojej okolicy w przyzwoitej cenie ale nic ciekawego nie znalazłem :(

Edytowane przez marles
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam, mam do sprzedania kultywator 2.4m z pojedynczym wałkiem, niedrogo. Jak jesteś zainteresowany to pisz na priv.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez domguralesku
      Witam wszystkich serdecznie:)
      dziś wpadłem na pomysł aby przerobić polski kultywator 15 łapkowy na agragat ścierniskowy.
      znalazłem gęsiostópki od starej oszczennosci i chciałbym je przymocować do łap juz dziś mocowałem tylko nie wiem jakie ustawinie dobrać czy pierwszy rząd założyć zwykłe łapki żeby rozluźniły ziemię a na kolejne dwa założyć gęsiostópki doradźcie jakbyście to zrobili żeby było dobrze:)
    • Przez jarekvip99
      Mam pytanie czy ktos z was uzywa przy agregacie takich zebow wleczonych??
      https://www.kramp.com/shop-pl/pl/10401/19876/494876/0/Amazone++z%C4%99by+wleczone
      Pytanie moje stad ze posidam 17 sztuk takich zebow troche uzywanych gdyz byly zamontowane z tylu przy gruberze ale ja zamiast tego dorobilem brony i teraz sa mi na zbyciu te zeby. Zastanawiam sie czy jest sens je wystawic na allegro zeby ktos moze kupil tylko czy wlasnie ktos w ogole uzywa czegos takie.
    • Przez olaolschen
      Witam!

Mam pytanie, Czy jest sens przerobienia kultywatora 2,7m wymieniając łapki proste na gęsiostopki 16,5 szerokości, celem wykorzystania w płytkich do 8-miu cm.uprawkach przedsiewnych. Pytam się bo mam trzy ha ziemi z kamieniami gdzie zęby bron ciężkich po prostu się wyginają a agregaty z zębami s pękają. Do tej pory to tylko kultywator tam szedł bez strat ale jak wiemy że przy obecnych łapkach trzeba było głębiej dawać a myślę że przy zmianie na gęsiostoopki (17zł sztuka) będzie można uprawić płycej i co najważniejsze pas uprawionej ziemi będzie równomiernie wzruszony. Dodam że kultywator ma włókę i wałki strunowe. Jestem ciekawy Waszej opinii, Pozdrawiam!
    • Gość adrian
      Przez Gość adrian
      Witam, zastanawiam sie co bedzie lepsze na uprawe scierniska po kukurydzy, kultywator czy głebosz.
      Obecnie posiadam talerzówke ciężką ruska 3 metry i sprzet jest stary a renowacja nie jest warta świeczki.
      Czym uprawiacie u siebie, dodam ze ciągał by to ursus 160 km
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Mam problem ponieważ mam kultywator samoróbkę mój ŚP. dziadek źle ustawił zęby i ja chce zmnienic ich ustawienie dajcie jakiś rysunek albo coś.Kultywator ma 2m serokości są 3 belki i 13 zębów.Proszę o jak najszybsze odpowiedzi z obrazami lub wskazówkami bo wiosna juz w tym tygodniu się zacznie
  • Dodaj nową pozycję...
v