Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Napisz uzasadnienie i po sprawie;) ja mam na gosp 150 km i 110 a kupuje Masseya 5445 z turem, napisałem że potrzebuje go do załadowania paszowozu, przewozu bali no i do prac gospodarskich :) Ale puki co czekam za odp :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

nastepny nabor to jest narazie wirtualna sprawa. narazie nikt nie wie co i jak i jezeli napisze ze wie to ja mu udowodnie ze nie wie. wystarczy popatrzec kiedy zaczą sie ten temat, ktory ma juz 70 stron... ile razy zmienialy sie w nim terminy ila razy pisano o akredytacji, ile o zmianach, o zaczeciu sprawdzania... potem polowa tych info okazywala sie sciema... nie uwierze nikomu dopoki nie pojawi sie info o kolejnym naborze na stronie ARIMR albo jak nie powiedza o tym w telewizji.

Opublikowano

A najwiekszy problem jest w tym,ze oni sami nie wiedza jak ma wygladac nabor. Bo nie chca kolejek,ani losowania. I dlatego mozliwe,ze srodki z lat pozniejszych beda przelozone i np. w roku 2012 moze nie byc naboru. Ale to narazie sa tylko plany i nic pewnego. A jak wiadomo plany co chwile moga sie zmieniac.

Opublikowano

My czekaliśmy 1,5 roku od złożenia wniosku do podpisania umowy więc nie myślcie że następny nabór pójdzie tak łatwo

Także jeszcze sporo nerwów stracą osoby które mają zamiar składać wnioski :)

Opublikowano

Wlasnie jedzie do mnie konrola kraza juz dwie godziny a trafic nie moga choc tlumacze im jak dojechac jak kazdemu innemu :nie sa zbyt bystrzy ciekawe czy zwatbia czy dojada

Opublikowano

Spoko chlopaki byli sprawdzali czy sa maszyny i ich numery seryjne oraz faktury i przelewy to trzeba miec ogolnie luzik

troche sie napisali ale to ich praca nie mieli do mnie zadnych zastrzezen

Opublikowano

No i co mowilem jak wyglada kontrola agencji, a w to ze mierza budynki to nie wierze, chociaz jak ktos na dzien dobry zalaz za skore dla kontrolerow to moze chcieli go na czyms za to uwalic. Takie jest zycie:P.

Opublikowano

kobra89 co ty tak kozaczysz?? masz znajomego moze tam jakiegos i taki kozak jestes, wczesniej wspominales ze znajomy ci sprawdzal wniosek.... nie kozacz kolego nie kozacz...

Opublikowano

Miszczu to nie chodzi o to kto sprawdza wniosek, bo widzialem u kogi we wsi jak kontrol wpadla na mierzenie pol, i zacza skakac do nich z morda to tak szybciutko go uspokoili doslownie momentalnie wylaczyli z doplat 4 hektary pola za zla kulture bo perzu troche mial a ze z morda poskakal to sie nauczyl. Tak samo z Prowem u jednych znajomych przyjechali i pojechali a u innego za odzywki ze sie slimacza itp. cale gospodarstwo zwiedzali i sie przyczepili srodkow ochrony roslin ze nie ma na nie odpowiedniej skrzyni i co ty na to.

Apropo znajomosci w dzisiejszych czasach kto ma plecy ten zyje!!

Opublikowano

a kto sie chwali znajomosciami chwali sie tylko raz.... ja bym sie nie chwalil i napewno nie kumplowal sie z takimi jak Ty ktory klepie na lewo i prawo w jaki sposob dostal dofinansowanie....

Opublikowano

Kontorle mozesz miec przed podpisaniem umowy nawet jakby co.

Kto kreci ten zyje, ja powiem Ci ze jak bedziesz taki uczciwy to za dobrze na tym nie wujdzisz serio, zreszta juz napewno w zyciu tak miales.

Opublikowano

Kolego dobrze mówisz kto kreci ten żyje ale według mnie to debilizm chwalić się takimi rzeczami, żeby Ci to bokiem nie wyszło :) Ja w WLKP. miałem 1027 i od pazdziernika cisza aż mnie coś bierze.

Opublikowano

No prawda wiec juz koniec mojej gadki na ten temat.

kapitan1 miales juz poprawke ??? a zmieniales zestawienie finansowe?? we wniosku bo u mnie wlasnie przez to wniosek musial polezec az 4 miesiace.

Opublikowano
Kto kreci ten zyje, ja powiem Ci ze jak bedziesz taki uczciwy to za dobrze na tym nie wujdzisz serio, zreszta juz napewno w zyciu tak miales.

Nie wiem jak Cię wychowywano, ale mi zawsze wpajano, że najważniejasze są uczciwość, patriotyzm i jeszcze kilka innych wartości. A kręcenie dla marnych paru euro i jeszcze chwalenie się tym na forum w ten sposób świadczy o kompletnym braku wyższych wartości. Pamiętaj, kiedyś to wszystko może Ci się skończyć a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów (za PRL też Ci, którzy kombinowali żyli ponad stan a teraz jakoś nie jest na topie chwalenie się swoją komunistyczną przeszłością). Poza tym Ciągnika czy co tam weźmiesz na prow ze sobą do grobu nie zabierzesz, natomiast w pamięci pewnych osób (znajomych z wsi, forumowiczów) pozostaniesz jako taki a nie inny człowiek.

Przepraszam za OT. Wracając do tematu: Jak w wygląda sytuacja w lubelskim?? Bo u mnie już dość sporo minęło od złożenia poprawionego wniosku a jak narazie nic nie słychać...

Opublikowano

zgodze sie ze kto ma plecy ten zyje ale ja wyznaje zasade ze takimi rzeczami sie nie chwali. bo jak sie czlowiek chwali takim czyms to moze bardzo szybko sie to wszystko skonczyc.... ja np gdybym byl wysoko ustawiony i mial znajomych rolnikow i gdyby ktorys otwarcie mowil ze cos zalatwilem szybciej czy cos to by byla ostatnia rzecz w jakiej pomoglem tej osobie. taka kolezenska rada tylko uwazaj na to co mowisz :) przeciez ja znam zycie i wiem jak jest :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v