Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a nie wiecie czy dostane drugi traktor na następny wniosek?

teraz składam na explorer3 100 i kilka maszyn. chciałbym drugiego farmtraca ok.70KM

będą jakieś przeszkodyku temu celu?

Opublikowano
A czy izolatka musi być w tej samej oborze co zwierze przebywało ?? ja w nowej oborze nie zrobiłem izolatki tylko w starej oborze mam pomieszczenie do tego przystosowane . Może byś tak ??

napewno może być.tylko czy musi być cały czas gotowa(pusta)?!idiotyzmem by było utrzymywanie wolnego pomieszczenia wiele lat bez użytku jak dobrze idzie!

Opublikowano
napewno może być.tylko czy musi być cały czas gotowa(pusta)?!idiotyzmem by było utrzymywanie wolnego pomieszczenia wiele lat bez użytku jak dobrze idzie!

u mnie lekarz kontrolujący gospodarstwo kazał wydzielić pomieszczenie na izolatkę, pobielić ściany i tyle, jak sie zapytałem czy musi być cały czas pusta, to odpowiedział z nie, tylko jeśli by zaszła taka potrzeba to aby była możliwość szybkiego przystosowania pomieszczenia dla zwierzęcia. Aktualnie jest tam istny pierdolnik.... kosiarki, kosy, parasol ogrodowy ;)

Opublikowano

Ja certyfikat weterynaryjny posiadam juz 3 lata, pomimo że gospodarstwo i obora i sama obora ma juz 28 lat. Zaświadczenie do wniosku dostałem bez problemu. Zwracają uwagę na : aktualne badanie wody, dojarki, badania lekarskie, pomieszczenie do składowania mleka, ogólna czystość itp

Opublikowano

jaktam panowie w końcu umowy rolnicy podpisują ja w kujawsko pomorskim składając wniosek miałem numer 450 a w piątek podpisuje umowe z tego co się orientuje to gazeta pisała tydzień temu że w kujawskim podpisano 30 umów

Opublikowano

To ja nie wiem jakim cudem juz umowe bedziesz podpisywał z takim numerem...my w kujawsko-pomorskim mamy numer złozenia wniosku 376 i od czasu złozenia poprawek ani widu ani słychu o wniosku, a czekamy juz 4 tygodnie :/ a co do gazety to w Gazecie pomorskiej z 15 listopada pisało ze torun podpisał 30 umow, a w skali kraju było juz 800 podpisanych niby...

Opublikowano

kó... a do mnie dzisiaj zadzwoniła z arimru i powiedziała że jak nie doniose umowy dzierżawy na kilka działek które będą do 2014 roku to mi wniosek odrzucą.paranoja.

Opublikowano

a mi9 sie wydaje, że oni to mają gdzies kolejność podpisywania umów. Uważam że oni biorą poprostu wniosek pierwszy lepszy nie patrząc na to który ma numer... cały arimr- paranoja :D ale dobrze że wogole zaczeli coś robić ;) moja znajoma pracująca w arimr mówiła że oni mogli tak naprawde rozpatrywać je już dawno, tylko nie było to dozwolone przez ,,sfery wyższe"... a teraz poprostu nie mogą teraz tego wszystkiego ogarnąć. :angry:

Opublikowano

ja to nie wiem jak tam leci znam ludzi którzy są bliżej na liście i nic nikt nie podpisał cisza. Bartez1221 ma rację oni kolejność maja gdzieś ostatni będą pierwszymi i odwrotnie

Opublikowano

pani co rozpatruje mój wniosek tłumaczy mi że najpierw zaczyna od wniosków z najmniejszą liczbą błedów bo te wnioski jako pierwsze kwalifikują się do podpisania umów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v