Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zestawieniu RF wpisałem "rozsiewacz 800 - 1000 l". Czy pisząc jakieś wyjaśninie mogę kupić 700 l ? Lub 700 l + nadstawka np. 200 l ? Zależy mi na lekkim rozsiewaczu, bo ma być zaczepiany do Mf 235.

Opublikowano

Kolego WILKOPOLANIN sluchaj mniejsze maszyny mozesz kupywac bez rzadnych uzasdnien jak chcesz wiedziec, Wyjasnienie jest potrzebne jakbys chcial wziasc wieksze maszyny jak masz wpisane w zestawieniu.

Opublikowano

700+ np nadstawka 200 litrów daje coś co masz w zestawieniu - zgadza się?

i jeśli bierzesz tak zmontowany fabrycznie rozsiewacz to nie masz co się bawić w wyjaśnienia.

na fakturce będziesz miał 900 litrów a ze sobie zakładkę zdejmiesz to nikogo nie obchodzi przecież bo 1. faktury grają, 2 sprzęt gra.

Opublikowano

Z innej beczki... Kiedy jest będzie losowanie? Nigdzie nie znalazłem (ale też niespecjalnie szukałem). Strona arimr się wysypała :)

Opublikowano

Losowanie ma być przeprowadzone oddzielnie w każdym województwie, i z tego co pamiętam to ma być przeprowadzone od 3 do 4 tygodni od zakończenia przyjmowania wniosków czyli pewnie będzie w trzecim tygodniu maja

Opublikowano

nie jestem pewien ale jestes w bledzie. losowanie bedzie w warszawie dla wszystkich województw i odbedzie sie w jednym terminie. ale prawda jest ze losowanie odbedzie sie oddzielnie dla kazdego wojewodztwa.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Skąd Ty masz takie dane? 7 Mazowieckie 465 596 279,90 zł 1 311 wniosków 39,25% wykorzystania.

Opublikowano

Witam.

W związku z zaistaniałymi sytuacjami osbistymi jestem zmuszony wymienić sprzęt na nowszy i wydajniejszy.W sprawie dofinansowań jestem zielony,no może nie do końca bo raz już składałem dużo nerwów i pieniędzy a nic a nic porzytku nie było.Mam 23 Ha własnej ziemi a uprawiam dobre ponad 70 z dzierżawami,i powiedźcie mi czy mam szanse dostać nowy ciągnik za kasę z uni?.Może ktoś sie orientuje jaka jest sytuacja na Dolnymśląsku?.

Proszę o pomoc ;)

Opublikowano

jak składałes juz to wiesz co i jak wiec w czym priblem. Jesli masz 23 ha to 4 ESU masz ?? bo to zależy od tego co uprawiasz. jes;li spełniasz warunki to cignik jak najbardziej możesz kupic z dofinanoswaniem ale czy nie masz juz jakichs ciagników i sprzetu jesli tak to wiek ich to podstawa jesli strsze niz 20 lat to sie nie licza jesli młodsze to licza i wtedy moze byc problem z nowym sprzetem.

Opublikowano

Witam.

No ciągniki nie są młodsze jak 20 lat.Mam 12145 i 2x360 3p.A co do ESU to naprawde nie mam pojęcia.Jakbyś mógł to napisz co i jak bo potrzebny jest sprzęt.Mógłbym dostać jakieś 120 km??.Sieje;jęczmień,pszenice,kukurydze,rzepak,buraki

Opublikowano

scignij to http://www.arimr.gov.pl/pliki/70/0/0/W-1_2...SU04_300309.xls

wybierz u góry region i wpisz to co masz zasiane. Arkusz sam przeliczy jesli wyjdzie ci 4 i wiecej to spełniasz ten wymóg. Tylko wpisuje te dziłki jakie możesz udukumentowac w agencji czyli włąsne i dzierżawy długoterminowe około8 lat. Jesli te stare ciagniki masz na siebie to raczej na 120km nie masz co liczyc mysle ze 90-100km jak juz. Choc zdarzaja sie wyjatki.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@biały2005 daj link do źródła tej informacji. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v