Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co myślicie o Case 5150 maxxum jak wypadają z awaryjnąścią i czy warto takiego kupić ? ma pracować na 55 ha, bedzie robił jako ciągnik główny w gospodarstwie.

Edytowane przez Manio970
Opublikowano

Którą bluzke kupić czarną czy białą? Tak to pytanie można rozumieć. Napisz do czego on będzie służył czy jako główny ciagnik czy raczej jako pomocniczy. Z czym będzie współpracował itp .

Opublikowano

no akurat w tym modelu jest deutz to i nie spali dużo, ale tak jak mój wujo ma już lambo r5 130 i jest tam silnik euro II i potrafi łyknąć jest z 2006 r i sprzęgło było wymieniane z 5 razy

Opublikowano

Ale wiadomo traktor traktorowi nie równy . Nieraz tak jest że kupi się ciągnik i co chwile się go remontuje bo coś nawala sprzegło łożysko itp a np inny kupi ten sam ciągnik i będzie go chwalił bo nie ma z nim problemów .

• Like 1
Opublikowano

No i oczywiście trzeba o traktor dbac a nie jak niektórzy robią nim do puki np nie odłoży się z kilka cenymetrów błota czy też aż łożyska nie będą grały jak na koncercie . Wszystko ma wpływ na żywotność i niezawodność ciągnika

Opublikowano

Nie jest paliwo żerne. Te silniki są najoszczędniejsze i montowane są w fendach.

To nie są te same silniki!!!!! To, że producent ten sam nie znaczy, że to to samo. Prócz silnika (który dostarcza ten sam producent - lecz silnik zupełnie inny technicznie) w grę wchodzi skrzynia, osprzęt itd więc porównanie poloneza z mercedesem trochę nie teges :P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez SawekOcha
      Witam. Poszukuje posiadaczy ciągnika case cs 86. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się te ciągniki i co jest w nich wadliwe. Ile pala.
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v