Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Maszyny ładnie wyglądają w garażu ;)

Jak mi kiedyś pewna pani odpowiedziała na pytanie dlaczego garaż postawiliście tak daleko od domu?

Nie będzie mi chłop traktorem jeździł po moich kwiatkach :D

Opublikowano (edytowane)

Banan gdybyś trochę bliżej mieszkała to bym Ci oddał "ladę" do sieczki, sanie konne ładnie zdobione i bardzo leciwą młocarnię drewnianą chyba 90 letnia :D U nas nie ma zainteresowania takimi rzeczami a rozwalić szkoda bo fajne zabytki na dodatek w stodole miejsce zajmują, a i jeszcze dębowy kufer zdobiony ;)

Moze jest ktoś chętny z Podlasia?? :P

Edytowane przez pedro2
Gość nikolajjj
Opublikowano

Mnie też nie podobają się maszyny w ogródkach, ale ja po prostu wolę nowoczesne ogrody, tak jak i wnętrza - wszystko jest kwestią gustu. Takie maszyny to ewentualnie przy jakiejś agroturystyce. Mój teść to trzyma drewnianą kosarkę/żniwiarkę konną i płóg konny - chyba na pamiątkę.

Opublikowano

Mi się podobają róże na pniu---mam trzy ale planuje dokupić jeszcze i jakieś krzaki... :rolleyes:

Gość nikolajjj
Opublikowano

I masz babo placek... mąż wczoraj wapnował oborę i rozerwało beczkę z wapnem. Dostał odłamkiem w głowę. Pogotowie, szycie, tomograf. Na szczęście miał czapkę i to chyba uratowało mu życie,

Już wiem co dostanie na walentynki.

A u was jak jest z BHP przy pracy?

Opublikowano

Kurcze jak już jesteście przy temacie BHP to muszę się was o coś zapytać bo ta sprawa mnie bardzo nurtuje, jak zapewne wam wiadomo komendant osp w Nowych Rumunkach jest moim serdecznym przyjacielem, Tak się składa, że poza byciem komendantem i prowadzeniem "manufaktury" w której produkuje bimberek którym zalewam t25 premium jest też inseminatorem i w związku z tym mam do was takie pytanie. Zdarzyło się kiedyś tak, że komendant trochę za bardzo posmakował wyrobu ze swojej manufaktury a akurat musiał jechać bo go jeden gospodarz wezwał no to poprosił mnie żebym go zawiózł na miejsce, naszym wozem bojowym. No i tutaj właśnie mam takie pytanie bo kiedy dojechaliśmy już na miejsce, gospodarz nas przywitał ;) .... no i po tym przywitaniu ;) ....(oczywiście z komendantem bardziej się witał, ze mną tylko tak symbolicznie bo jechałem wozem) idziemy do obory gospodarz mówi co i jak a na końcu dodaje "A tu na ścianie masz gwóżdż żebyś sobie portki powiesił" Komendant skinął głową i zamknął drzwi, ja cały czas czekałem na zewnątrz po jakimś czasie wyszedł i mówi że ok. No i tutaj moje pytanie do was bo komendanta głupio mi się trochę pytać, po co był ten gwóżdż i po co miał na nim wieszać te portki?

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie??

B)

Pozdrawiam

PS. W temacie dla inseminatorów padła podpowiedż, że może zmieniał ubranie ale problem w tym, że ubrania na zmiane nie miał...

Opublikowano (edytowane)

Edit O piciu ma być .Już się poprawiam .

Bo nie dość ,że Wesoły Romek przepił domek cały ,to i jeszcze w t25 premium chłodnice mu w końcu petrygo zalali. :D

Edytowane przez Meg5
Opublikowano

Ja w 80 byłem w związku radzieckim na olimpiadzie (pracowałem jako masażysta naszych reprezentantek w skokach w zwyż, w dal i o tyczce)i dlatego czuję się upoważniony żeby tu pisać

Opublikowano (edytowane)

ło chłopie, dobrze ze cie tu spotykam, na pewno znajdziemy wspólny jezyk ;)

a te nowe rumunki to tamte za płockiem w strone gostynina ?

Edytowane przez koma666
Opublikowano (edytowane)

Niee te moje Rumunki są jeszcze nowsze... A językiem to z nikim się nie dzieliłem żebym go teraz musiał szukać jest na swoim miejscu cały czas, Może w tych staryszych nowych rumunkach go zgubiłeś?

B)

Edytowane przez WeSolyRomeK
Gość nikolajjj
Opublikowano

To dobrze że tylko tak się skończyło chociaż pewnie strasznie wyglądało , pewnie przesadził z ciśnieniem :wacko:

Samoróbka z beczki - nalał z ojcem za gęstego wapna i teść zwiększył ciśnienie jak nie leciało, i bummm.