Skocz do zawartości

Rozmowy o wszystkim i o niczym osób w związkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, tess napisał:

No chodzi mi o was czyli Seana i Ciebie a o kogo by innego? Przecież tylko wy tu jesteście🥰😁

Czyli jednak umiesz odróżnić ziarno od plew i za to lubimy Ciebie.   :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Spokojnie to pole idzie na odpoczynek aż do późnej jesieni... Więc mogę sobie pozwolić... No dobra dam se radę sama🙄😛😛😛

Opublikowano
20 minut temu, tess napisał:

Spokojnie to pole idzie na odpoczynek aż do późnej jesieni... Więc mogę sobie pozwolić... No dobra dam se radę sama🙄😛😛😛

Nie bardzo rozumiem czemu ma odpoczywać, ale gruber nie wystarczy w takim wypadku?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Kto? Szon Łorawiok  Jacuś, Ogarek, Ywa  🤔

o co kaman..

ja man nawet dwa plugi-trzeci niestety sprzedalem, choc starrem sie wchodzic w technologie bezorkowa, 5 skibowego to pare lat juz nie uzywalem.

to nie da sie zrobic dziecka korespondencyjnie ???? nie mialem pojecia.

Opublikowano

Hhh @deSilva o nie ma tak łatwo... Mam kawałki takie, że tylko pociachać i może wtedy pług poradzi... Postanowiłam je przerobić na orne...

Akolega @jacus co dzisiaj taki miły? To podejrzane troche- no sorry. 

Opublikowano
Przed chwilą, tess napisał:

Hhh @deSilva o nie ma tak łatwo... Mam kawałki takie, że tylko pociachać i może wtedy pług poradzi... Postanowiłam je przerobić na orne...

No to jak ma leżeć do jesieni to tym bardziej co jakiś czas gruber lub talerzówka, a pług dopiero na jesień

Opublikowano

Zaplanowałam te prace na wiosnę-bo jesienią mogę się nie wyrobić😚

Opublikowano

Nadal uważam że orka na wiosnę nie będzie dobra, i tak trzeba będzie niszczyć chwasty, chwila po orce i masz tam las jak zostawisz samym sobie.

Opublikowano (edytowane)

O i tu dochodzimy do punktu 2 na liście prac zaplanowanych... A dobra nawet nie wspominam bo siewnik jaki-taki mam😂😛

Ale nie mówię, że punkt 2 zostanie zrealizowany🤔

Edytowane przez tess
Opublikowano

To w końcu ma leżeć czy chcesz obsiać, bo ciągle zmieniasz mi koncepcję.   :D

Opublikowano

Myślałam o łubinie... 🙄 Już jakieś doświadczenie mam. 

Opublikowano (edytowane)

Wszystko zależy co to za ugór, czy dasz radę to na tyle uprawić by dało się jako tako zaorać w krótkim czasie, owszem da się zaorać, ale właśnie zależy jakim pługiem, byle jaki sobie może nie poradzić ładnie to zrobić, bo potem siew może siewnikiem być przekichany.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

ciezka talerzowka pare razy przejechac ,plug na wysokich slupicach i po trawie nie bedzie sladu-mam taki sprzet tylko na uslugi dalej niz 5 km nie chcemi sie jechac . mam ciezkie gleby mady i ily wislane- tzw, minutowe, craz czesciej orka jest przejebana i temu wchodze w bezorkowa, 

czy ja kiedys nie bylem mily ???? niemozliwe -ja zawsze jestem milym ,spokojnym i kulturalnym czlowiekiem.. ba nawet uzywam shifta i alta

ja zawsze mowie -seks i do spania

Edytowane przez jacus
Opublikowano
19 minut temu, deSilva napisał:

To w końcu ma leżeć czy chcesz obsiać, bo ciągle zmieniasz mi koncepcję.   :D

Chce, tylko pigmei nie chce pługa pożyczyć... Cykor😂

Opublikowano
3 minuty temu, tess napisał:

Nic mnie nie słuchasz😵 idę spać. 

Wybacz w takim razie że trafiłaś na kretyna.  :P   :D

Opublikowano

Ale macie rozkminę. 
jak z wiosny się zazieleni, to glifosat, po trzech tygodniach łubin z rozsiewacza, na to dobra talerzówka i jest dopłata do białkowych, i efa załatwiona jak trzeba. Odczyn zbadać, jak trzeba w połowie lipca zwapnować, skosić talerzówką i gitara. 

Opublikowano (edytowane)

Chwilkę mnie nie było i już wszyscy śpią

46 minut temu, Winnetou napisał:

Chce, tylko pigmei nie chce pługa pożyczyć... Cykor😂

Gdzie ja napisałem że nie chcę  lub coś wym rodzaju , co? :P

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
9 godzin temu, Pigmei napisał:

Gdzie ja napisałem że nie chcę  lub coś wym rodzaju , co? :P

Pewnie się zacznie negocjowanie warunków 😉😂

Cześ Szon ☺️ jak mogłeś się wczoraj tak źle osądzić? Ja nie wiem🙄😋

10 godzin temu, bezbarwny napisał:

Ale macie rozkminę. 
jak z wiosny się zazieleni, to glifosat, po trzech tygodniach łubin z rozsiewacza, na to dobra talerzówka i jest dopłata do białkowych, i efa załatwiona jak trzeba. Odczyn zbadać, jak trzeba w połowie lipca zwapnować, skosić talerzówką i gitara. 

Dzięki ale na jesień musi być to teren ,,patelnia,, a i jeszcze punkt 3 na liście-mianowicie trzeba ogrodzić... 

Opublikowano

Dzień dobry Szon :)

Tess, jak widać  z Łorawiokiem da sie jeszcze "negocjować'  i potrafi czasem napisać co mądrego w przeciwwieństwie do ogarka , jego próbkę durnoty widzieliśmy wczorajxD