Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pedał po naciśnięciu opada coraz niżej i ciągnik przestaje hamować. Używam go dużo przy turze i mocno mi to przeszkadza. Płynu raczej nie ubywa.

Jak to naprawić

Opublikowano

Naprawdę nikt nie naprawiał tego?.Wiem że można kupić nową pomkę, ale to musi być jakiś uszczelnicz czy tłoczek bo raz jest dobrze, a kiedy indziej przepuszcza.

Opublikowano

Pamiętaj żeby DOT nie dolać, bo pompki bankowo wtedy do wymiany. Padły pewnie pompki. między nimi jest rurka w kształcie podkowy wyrównywająca ciśnienie na obwodzie. Dlatego ciężko sprawdzić która pompka padła. Uszczelniacze ciężko dobrać, bo chyba do jednego rodzaju są, a pompki mają chyba dwa różne rodzaje. Jak dobrze pamiętam to do srebrnych/szarych można dostać, a czarnych nie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez KonradBugaj
      Witam serdecznie. Prosił bym, jeśli ktoś takową wiedzę posiada, i chciał by się podzielić, o sposób jeśli takowy istnieje uszczelnienia (naprawy) połączenia rozpylacza (czoła) z korpusem wtryskiwacza. Próbuję naprawić wtryskiwacz otworowy z ryską. Wymieniłem 3 rozpylacze Gwint kręcę na 80 Nm. Zawór w rozpylaczu trzyma, na otworkach nie cieknie, chrypi przy swoim ciśnieniu bardzo wyraźnie. Lecz ciśnienie Bardzo szybko spada od 150 do 50 bar i niżej. Jestem przekonany iż jest to spowodowane tym połączeniem. Dziękuję za wszelką pomoc. Zapomniałem dodać iż tester na szczelność, po nabiciu ciśnienia 180 bar po 30 minutach trzymał 150bar.
    • Przez krzyfo
      Witam
      Posiada ktoś może instrukcje napraw AUTOTRONIC i DYNASHIFT występujących w ciagnikach Massey Ferguson serii 30xx i 31xx dziekuje (może być w pdf odkupie)
    • Przez Darek43
      Witam mam problem z ciśnieniem oleju po remoncie zapala się kontrolka od oleju A przed nie paliła się czy to może być wina pompy  olejowej.
    • Przez ppiotr
      Może ktoś polecić dobry zakład naprawy pomp wtryskowych w powiecie Kaliskim lub w okolicy.
    • Przez Zetor9540iursusc330M
      Witajcie panowie i panie jestem w trakcie regeneracji ww wzmacniacza chetnie podziele sie informacjami na ten temat oraz zdjeciami 
  • Dodaj nową pozycję...
v