Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a dlaczego jest lepszy od lexiona :rolleyes: :rolleyes:

Kolega chyba porównał go do JD :(

A niestety nie mam możliwości pooglądać ich sobie z bliska bo u mnie w okolicy nie ma takich maszyn.....nawet dealera nie ma :(

Opublikowano

Mój 1450 ma po 2 sezonach 280 mtg. Po za drobnymi awariami (ujawniły się zaraz po przyjeździe do domu) które usunięto na gwarancji nie było przykrych niespodzianek. Tylko smarowanie, tankowanie paliwa, czyszczenie i w pole.

Przy moich zdjeciach kombajnu pisałem o wydajnościach itd to nie bedę sie powtarzał.

Ogólnie to jestem zadowolony :rolleyes:

Opublikowano
to nowego wiekszego claasa u nas raczej nie zobaczysz :(

a tak z ciekawosci z jakim przedstawicielem od korbnaka rozmawiasz w sprawie tucano? moze z Markiem O.??

Takowej rozmowy jeszcze nie było... :rolleyes: Ja dopiero bede kupowal za jakies 3 latka, to jeszcze moze sie wiele zmienic doo tej pory :rolleyes:

Opublikowano

Ja bym brał Tucano, z tego co wiem i widzialem to w kabinie claasa jest lepiej niz w kabinie JD, tucano ma kabine taką jak sieczkarnia jaguar, srodek podobny do lexiona, po za tym ułozenie tucano jest jak w lexionie, hydraulika jest wzieta od lexiona, Bierz tucano, Niemiecka jakość, a nie Brazylijski JD:d

http://img.agriaffaires.com/combine-harves...re-1450-cws.jpg srodek JD

http://www.korbanek.pl/domhandlowy/pl/claa...ano/kabina.html srodek Tucano

Mi tez chodzi o komfort i wygode, wiec o wiele lepiej i przytulniej ma Tucano niz JD:d

Opublikowano

kabina nie jest waznym elementem w kombajnie, wybierajac kombajn "po kabinie" nie wroze ci nic dobrego, a moge zarzucić bral podstawowej wiedzy o pracy kombajnow. praktycznie wszystkie serie wszystkich producentow, maja zblizony komfort w kabinie, wiec to co piszesz jest dla mnie poprostu chore - typowy sposob myslenia dzieciaka

Opublikowano

@ursus1014turbo jakos wczesniej nie zwracales na nic innego uwagi oprocz komfortu i tylko wygladem kabiny warunkowales swoja opinie, takze ciesze sie ze moj apel dotarl do ciebie, choc odbylo sie to w niekonwencjonalny sposob, ale gdy ktos nie moze zrozumiec prawidlowego przeslania, tak to jest, tu podam przyklad:

lepiej jest kosic bizonem no nie:d To z bogiem
wiadomo, komentarza nie potrzeba...

przepustowosc i wydajnosc

przepustowosc i wydajnosc dla kombajnu to dokladnie to samo ;)

Oj moderatorku

jesli sie nie zgadzasz z tym ze jestem modem, to zglos ten problem odpowiedniej osobie, a jesli tak nie uwarzasz tylko piszesz co ci slina na jezyk przyniesie, to wierz mi ze tez cie zaczne dotkliwie nazywac :angry:

Opublikowano

ursus1014turbo ogólnie ma skłonności do stwarzania konfliktów i tworzenia problemów... a co do kabiny owszem tucano wygląda ładnie w środku ale to nie znaczy że komfort jest gorszy od JD hehe

Opublikowano

Wy tu wszyscy się nadajecie do pchania karuzeli, nie macie pojęcia o rzeczach a tymbardziej maszynach na których temat się wypowiadacie ale nic dziwnego skoro średnia wieku wynosi 14-15 latek. Czytam te wasze wypowiedzi i naprawdę ŻENADA :):):):) Wytrzyjcie gile spod nosa i do piaskownicy dzieciaki , tam gdzie wasze miejsca, tam się bawcie w rolnictwo ;):)

Opublikowano
ursus1014turbo ogólnie ma skłonności do stwarzania konfliktów i tworzenia problemów... a co do kabiny owszem tucano wygląda ładnie w środku ale to nie znaczy że komfort jest gorszy od JD hehe

No to mowie ze Tucano ma lepszy komfort, a ty cos zle chyba napisales, ale spoko, lepiej byc bez problemow.

A co do moda to tez nic niemam, tylko, wtedy akurat pisalem o komforcie, nie mialem akurat na mysli wydajnosci itd. Chyba warto zwrocic uwage takze na komfort?? Wiadomo ze wazne sa takie rzeczy jak silnik, wydajnosc kombajnu, szerokosc bebna mlucącego itp

Opublikowano

Kolega @elektrokardiogram dostaje BAN-a za obrażanie innych użytkowników! Już 2 razy za to samo dostałeś ostrzeżenie ale jak to mówią, do 3 razy sztuka!

Opublikowano
Ja bym brał Tucano, z tego co wiem i widzialem to w kabinie claasa jest lepiej niz w kabinie JD, tucano ma kabine taką jak sieczkarnia jaguar, srodek podobny do lexiona, po za tym ułozenie tucano jest jak w lexionie, hydraulika jest wzieta od lexiona, Bierz tucano, Niemiecka jakość, a nie Brazylijski JD:d

Chyba nie siedziałeś w Jaguarze bo Tucano nie dorasta mu kabinką do pięt. A kabina w Lexionie jest również inna, niech Cię kiedyś tatuś podsadzi na któryś kombajn na wystawie i pooglądaj sobie ;)

W Tucano tak samo trzeszczy jak CWS-ie i nie porównujcie ich do serii T JD czy do Lexiona :)

Opublikowano

to fakt siedzialem ostatnio w tukanie w starym polu na wystawie i musze powiedziec ze jakosc plastikow rozczarowuje, elementy sa slabo spasowane ;)

zdziwilo mnie to tymbardziej, ze przeciez w axionie, gorzej spasowane elementy sa tylko te ktore zostaly w spadku po renowce czyt. deska rozdzielcza, a reszta jest naprawde dobra

Opublikowano
Wy tu wszyscy się nadajecie do pchania karuzeli, nie macie pojęcia o rzeczach a tymbardziej maszynach na których temat się wypowiadacie ale nic dziwnego skoro średnia wieku wynosi 14-15 latek. Czytam te wasze wypowiedzi i naprawdę ŻENADA ;):):):) Wytrzyjcie gile spod nosa i do piaskownicy dzieciaki , tam gdzie wasze miejsca, tam się bawcie w rolnictwo :):)

ty swoimi wypowiedziami również nie wznosisz sie na wyżyny inteligencji i wyżej niz jakiś 14-15 latek a twój post nie wnosi nic do tematu.ale ja nie jestem konfliktowy i nie bede sie tutaj obrazał bo twoj post był tez do mnie.też siedziałem w tucano i ogolnie to pełno plastiku a jak są skręcane to nawet zaślepek nie dali... plastik taki błyszczący kruchy ktoś przypadkiem udeży i pęknie. szkoda ze na agrotechu nie było wiecej kombajnów bo bym poruwnał.

Opublikowano

Koledzy, wybaczcie mi ten OT ale wydaje mi się że @elektrokardiogram to alter ego innego użytkownika, który też brał udział w tej dyskusji. Kiedyś jak zwróciłem mu uwagę że daje obraźliwe komentarze, to potem zupełnie od czapy dostałem obelgi od tego @elektrokardiograma ;)

Opublikowano

Tucano 320 to jest następca Mediona 310, nowa kabina i troche więcej elektroniki. Osobiście mam Mediona 310 i pracował na 280 ha 7 sezonów. Awaryjność bardzo mała, prosta konstrukcja, ale przydałby sie drugi bęben. Teraz mysle o Tucano 440..