Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ostatni pokos
Opublikowano

Jak w temacie w nowych prasach prawie w każdej już widzę na wyposażeniu walec/walce dogniatające pokos nad podbieraczem, czy to się sprawdza ?

Z tego co zauważyłem chyba ten walec nie ma napędu własnego tylko napędza go wchodzący materiał. Czy są też napędzane np łańcuchem ?

Nie testowałem nigdy takiej prasy z walcem ale czy czasem nie powoduje on przy bardzo nie równym pokosie zapychania podbieracza?

Opublikowano

U mnie w krone kr 130 brakowało dodatkowego dociskacza (jest tam gdzie walec) i przy krótkiej trawie podbieracz prawie nic nie zbierał więc dorobiłem sb sam coś podobnego do oryginału i działa rewelacyjnie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez in2dex
      Witam.
      Mam problem z 550. W lekko wilgotnym sianie problemu nie m, gdy siano jest grabione karuzelą. Ale gdy siano jest długie, suche i grabione 7 to przy wieździe w pokos, prasa wciągnie w środek troche ale nie zaczyna tym obracać aż staje wszystko w podbieraku, co jest grane?
    • Przez mati18199622
      Witam , mam problem z moją Famarolką Zauważyłem że w ten dolny walec (ten duży) za rotorem . Wchodzi słoma pomiędzy tą blache co się obraca a tą obudowe co jest pod tą blachą i przez to walec się nagrzewa . Jeśli ktoś wie co to może być niech pisze bo denerwuje mnie ciągłe wychodzenie i czyszczenie albo polewanie wodą tego walca I jeszcze jak by ktoś wiedział czemu mi zginął licznik dzienny bel .
      Z góry dzięki za odpowiedzi
    • Przez Skwarus
      Witam, jak powinien wyglądać ten dolny walec w tej prasie? Niedawno kupiłem i są na nim przyspawane takie "ceowniki" ale wydaje mi się że jest on zbyt ślizgi bo prasa po kupnie zrobiła 70 bel bez problemu a teraz co chwilę przy rozpoczynaniu bela przestaje się obracać i zapycha się za rotorem, jeśli miał ktoś podobny problem z zapychaniem prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu
      Pozdrawiam
    • Przez AGROFARM85KALI
      Witam mam pytanie w tym roku skupiłem się na zbiorze Siana i mam sporo łąk nowych które nie widziały nawożenie od dawna.Zebrałem z nich około 4 tygodni temu siano i teraz zastanawiam się jakie nawożenie zastosować aby jeszcze raz zebrać pod koniec września  Mam Gnojowicę do bólu na przykład.
      Łąki są na terenie nizinnym przy małej rzece ile tej gnojowicy wlać na ha i czy też posiać jakiś nawóz.Na weekend zapowiadają deszcze dajcie znać co radzicie.Pozdrawiam  Dzieki
    • Przez avanttura
      Zna ktoś przyczynę owijania się słomy  szczególnie krótkiej pod pierwszy  walec w 654 , jak z tym sobie poradzić ?
      https://www.fotosik.pl/zdjecie/bd7fcee9495c4906
  • Dodaj nową pozycję...
v