Kurs elektronika i mechanika w maszynach rolniczych
-
Podobna zawartość
-
Przez CyfrowyTomek
Witam,
Chciałbym w niedalekiej przyszłości kupić ziemie rolną (powyżej 0.3ha) lub gotowe gospodarstwo (pow 0.5ha), interesuje mnie np. hodowla / szkolenie koni połączona np. z agroturystyką
W myśl nowej ustawy potrzebuje być "rolnikiem indywidualnym", ale mogę też wystąpić o pozwolenie do ANR o zakup ziemi rolnej, pod warunkiem, że mam kwalifikacje rolnicze, zobowiąże się zamieszkać w danej gminie przez 5 lat, oraz będzie należycie prowadzić gospodarstwo rolnę przez 10 lat (ustaw mówi o rękojmi).
Jaki kurs kwalifikacyjny formalnie będzie rozumiany jako "kwalifikacje" rolnicze?
Co to znaczy "uprawiać" ziemie w myśl tej ustawy?
Znalazłem listę kwalifikacji, czy wszystkie z nich to kwalifikacje rolnicze?
Czy mogę wybrać dowolne z powyższych? Podobają mi się: R20 lub R13 lub R14
-
Przez przemek230591
Witam orientuje się ktoś czy w najbliższym czasie będzie na terenie woj. świętokrzyskie , małopolskie, organizowany kurs z produkcji integrowanej prosił bym o namiary na taki kurs
-
Przez bozar
Czy wiecie gdzie (i czy w ogóle) można zapisać się na kurs R3, ale robiony w całości przez internet w ciągu 6 miesięcy? Widziałem kilka ofert, ale w większości są to kursy gdzie materiały są przesyłane przez internet, a jednak kilka zajęć trzeba odbębnić. Zależy mi na tym żeby przeszło to jak najszybciej i jak najbardziej gładko jak tylko się da - im mniej zachodu tym lepiej.
Jeśli jednak trzeba byłoby się przejść na jakieś zajęcia to w grę wchodzi wyłącznie Warszawa.
Dzięki z góry za pomoc!
-
Przez john1
Poszukuje dobrego mechanika od mf moj mf 3060 okolice ostroleka łomza szczytno z góry dziekuje
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik min. 350 km pod stabilizator gruntu.
żniwa oficjalnie zakończone