Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie nie mogę znaleźć na tym forum, jakie jest spalanie Valtry? Niech wypowiedzą się tu posiadacze wszystkich Valtr. Napiszecie, rocznik, przebieg, jakie awarie były, moc oraz spalanie z waszą maszyną ...itp.

Z góry bardzo dziękuje komentującym!

Opublikowano

Valtra 6400 105km 1990 mtg w orce od 13 do 18 (ale tylko rok orałem) w siewie nawozów i opryskiwaczu około 2 litrów na ha ( z dojazdem na pole) ten modelpracuje w lekkich pracach więc cieżo sie wypowiedzięć awarie: rozrusznik , chłodnica oleju.

valtra t 151 160km 2230mtg w orce od 13 do 19l/ha siew i gruber 7-10 l/ha w ładowaczu czołowym 4-7 l /godzinę . Awarie :wąż od klimatyzacji, chłodnica cieczy uszczelniacz pompy wtryskowej (ten króty uszczelnia pompę z kadłubem silnika), zymering przedniej osi, 2 razy błedu modułu id, ze śruby centralnej wypadły kule, bolce tylnego tuz napawane , uszczelniac zpompy wtryskowej ( nie wiem który dokładnie efekt tej awarii jest taki że paliwo wycieka na zewnątrz) no i dziś zobaczyłem że znów a pompy cieknie eh.

Opublikowano

witam koledzy ja mam T191 h i w beczce 14tys.z aplikatorem 4 redlicowym średnio wychodzi od 6 do 7,5l na godz. tzn. beczka pełna pusta tankowanie.i mam n142 direct w łądowaczu 5-6 litrów w pługu 17 l/ pług 4X 52cm kverneland tylko jeżdżę 10-11 na godz. a na razie żadnych awari nie miałem

Opublikowano

witam koledzy ja mam T191 h i w beczce 14tys.z aplikatorem 4 redlicowym średnio wychodzi od 6 do 7,5l na godz. tzn. beczka pełna pusta tankowanie.i mam n142 direct w łądowaczu 5-6 litrów w pługu 17 l/ pług 4X 52cm kverneland tylko jeżdżę 10-11 na godz. a na razie żadnych awari nie miałem

Ile kosztowała twoja Valtra T191 h ?

Opublikowano

panowie ja mam 2 valtry i kilk ainnych nowych maszyn i poiwem wam że jedyna poważną firmą okazał sie claas serwis bez zarzutu dbają nawet o pierdoły a tak nawiasem

w niedalekiej przyszłości mam dostać ciągnik claas-a na pokaz i porównam go z valtra zobaczymy co jest lepsze

T151 spalanie podobne.U mnie wymienili pompę na gwarancji. Też ciekła.

a nowa nie cieknie ile masz mtg??

Opublikowano

witam mam valtre t 162 e i mam taki problem w transporcie gdy jezdze z przyczepami obroty mi spadaja do 15000 tys wtedy musze ja zgasic i jak odpalam i zaczynam jechac jest juz oki a gdy robie nia orke lub kultywatoruje jest bez problemu sa obroty i wszystko gra. bardzo prosze o pomoc i co to moze byc? moze ktos miał taki problem albo sie zna na tym dobrze? z góry dzieki. spalanie mojej to cały zbiornik na 15 godzin pracy na agregacie. ciezko obciazony silnik.

Opublikowano

Witam. A czy, któryś z kolegów mógłby mi napisać jak działa pompa wtryskowa paliwa rotacyjna z ciśnieniowym regulatorem dawki paliwa. Chodzi mi o Valtre A92.

Opublikowano

witam mam valtre t 162 e i mam taki problem w transporcie gdy jezdze z przyczepami obroty mi spadaja do 15000 tys wtedy musze ja zgasic i jak odpalam i zaczynam jechac jest juz oki a gdy robie nia orke lub kultywatoruje jest bez problemu sa obroty i wszystko gra. bardzo prosze o pomoc i co to moze byc? moze ktos miał taki problem albo sie zna na tym dobrze? z góry dzieki. spalanie mojej to cały zbiornik na 15 godzin pracy na agregacie. ciezko obciazony silnik.

a masz eco power??skroi ci obroty zniża to albo go ktos tak zaprogramował albo jakiś błąd masz ale bład ci wyskoczyćna wyświetlaczu pokazuje jak nie wiesz c o zrobić to pierwsze co to wgrac od nowa program to kosztuje od 250 do 500 zł

Opublikowano

to musze serwis zamawiac wtedy?

po prawej stronie na tym pulpicie jest przycisk eco. ale go nie uzywam.

nie musisz go używac a powiedz czy masz błąd na tym wyświetlaczu na słupku ?? jesli tak to bez serwisu sie nie obędzie

ten bład wyglada tak ze pisze np l 302 cze e 290 cos w tym stylu

Opublikowano

w takim razie ja nie wiem co dolega twojemu traktorowi . mojej seri t czasem sie zdarza ze jak ustawie rewers w pozycji (p) to nie zrzuci obrotów do 650 ale to sporadycznie raz na rok ;p zadzwoń do serwisu może cos powiedzą

Opublikowano

z tym serwo czesto tak mam ze jak wrzuce na (p) to trzyma wyzrze obroty. mósze wtedu powtóżyc i jest oki. serwis ma przyjechac na dniach wiec zobaczymy co oni powiedza ale mysle ze poprostu jakis czujnik padł a mój mechanik niechce tego rozbierac bo to zbyt skompliwowane. pozdrowienia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez rademenes
      Czy wie ktoś może jak rozkręcić pompę wtryskową LUCAS. Chodzi o tę część z której wychodzą rurki do wtryskiwaczy. Chce to zrobić ponieważ ciągnik nie chce wejść na duże obroty. Wiem że ma ta pompa małe sitka które się napewno zabrudziły.
    • Przez Wojtek
      ile wam palą te ursusy na mtg i na ile godzin pracy ciezkiej lub lekkiej starcza pełen gorny zbiornik
      jak bym nie kombinował czy jezdząc na obrotach 1500-1700 w orce czyw innych pracach czy obrotach 2100-2400 zawsze mi gasnie ciagnik z braku paliwa po około 7 godzinach,( mam 1224, pzrez kilka dni chodziła w turbo ale sie zatarła i znowu jest bez turbo, pompa jest spowrotem zmieniona od bez turbo)
    • Przez lukasz150
      Witam. Mam zamiar Sprzedac zetora 7245 i zakupic MF 3070 czy wyjdzie mi to na dobre? Co możecie powiedzieć o MF 3070? Jego spalanie, wady zalety itp. Prosze o pomoc.
    • Przez profarmer
      MF 61-xx-6130-6140 ile takie ciagniki pala przy orce i w transporcie zboza itp??
      Jakie spalanie maja ciagniki mf w oparciu o inne marki??
    • Przez beni226
      Tak jak w temacie. Mam MF 3070 i jak mam jężdzić podczas prac cięższych polowych odnosnie obrotów, tzn czy jeździć na pełnym gazie czy po prostu do zielonej kreski na obrotomierzu tak żeby to wszystko grało z mocą i ekonomią paliwa. Jak to jest u was???i jak robicie?
  • Dodaj nową pozycję...
v